Otobüs yolcuları otellerde bir gece konaklasın

Turizm sektörüne fikirleriyle ve araştırmalarıyla katkıda bulunan turizm araştırmacısı H. Ertuğrul Şahin'in bu alandaki en yeni fikri, 'Otobüs yolcuları otellerde bir gece konaklasın' oldu.

31/12/2019 23:40
Otobüs yolcuları otellerde bir gece konaklasın

Turizm sektörüne fikirleri ile katkıda bulunan ve “Manyetik alan turizmi”, “Her adım bir turizm”, “Turizm kabinleri”, “Uyku kartı”, “Albüm şehir”, "Otelde evlenen çiftler günü" gibi pek çok fikir oluşturarak turizm sektörünün hizmetine sunan turizm araştırmacısı Ertuğrul Şahin'den yeni öneri geldi.

"Otobüs yolcuları otellerde bir gece konaklasın" önerisini sektöre sunan Şahin, "İç turizmdeki artış dış turizm pazarında güçlü olmamıza yardımcı olacaktır. İç turizme yönelik öneriler, daha iyilerinin akla gelmesine ve uygulanmasına vesile olabilir" dedi. Ertuğrul Şahin Şöyle konuştu:

"Örneğin Mersin-İstanbul arası ortalama on iki saatlik bir yolculukta, otobüs firması yolun yarısına denk gelebilecek bir bölgedeki turistik tesise, yolcuları bir gecelik konaklama için bırakır ve bir gün önce orada bıraktığı yolcuları alarak yoluna devam eder. Böylece otobüs firması için seferlerde aksama olmamış olur.

Şehirlerarası otobüs firmaları, seyahat acenteleri ile birlikte bu uygulamayı gerçekleştirebilir ve konaklama tesisinde tüm yolcuların inip, bir gün önceki diğer tüm yolcuların binerek yola devam etmesi için, bu seferlerde sadece konaklama amaçlı yola çıkacak yolcular yer alabilir.

Projede yer alacak konaklama tesisi ise, müşterilere mümkün olan en uygun fiyatı sunarak hem tesisin gelir elde etmesini sağlar ve hem de aslında iç turizm için etkili bir reklam yapmış olur. Çünkü orada kalacak otobüs firması yolcuları, bir başka zaman aileleri veya arkadaşları ile tekrar bu tesise gelmek isteyebilir."

Ertuğrul Şahin, "Böyle bir fikrin kabul görüp uygulamaya geçmesi ile başlangıçta öngörülemeyen faydalar da ortaya çıkabilir" dedi.

"Oda kahvaltı dahi olsa konaklamak sureti ile hem dinlenirim ve hem de ertesi gün yola devam edeceğim otobüs gelene kadar çevreyi gezerek vakit geçiririm" diyen H. Ertuğrul Şahin, böyle bir uygulamanın tesis içerisinde ve etrafında bulunan esnafa da fayda sağlayabileceğini ifade etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.