OTI Holding Ferien Touristik’i satın aldı

OTI Holding, 1994’te yapılandırmaya başladığı Rusya ve Doğu Avrupa’daki tur operatörlüğü ağını Almanya’da gerçekleştirdiği iki stratejik hamle ile daha da genişletti.

31/12/2019 23:40
OTI Holding Ferien Touristik’i satın aldı

Geçtiğimiz aylarda ana markası Coral Travel’ın Almanya’da tur operatörlüğü kuruluşu işlemlerini tamamlayan OTI, Düsseldorf merkezli Ferien Touristik seyahat organizasyon şirketini satın aldığını açıkladı.

1992 yılında kurduğu ODEON Tours şirketi ile turizm sektörüne giren OTI Holding, 1994 yılından bu yana Rusya, Beyaz Rusya, Polonya, Ukrayna, Gürcistan, Almanya ve Türkiye’de kendisine ait Coral Travel markası ile yürüttüğü tur operatörlüğü ağını Almanya’da satın aldığı Ferien Touristik ile daha da genişletti.

Avrupa ve öncelikle Almanya’da yapılanma konusunda uzun zamandır hazırlık içinde olan OTI Holding, sene başında Coral Travel’ın Almanya’da kuruluş işlemlerinin tamamlanması ardından, Haziran ayında da Ferien Touristik’in satın alınmasıyla ilgili işlemleri tamamladığını açıkladı. 2004 yılında TUI Leisure Travel tarafından kurulan Ferien Touristik, ileriki yıllarda hisselerini Almanya’nın önemli medya şirketi olan Köln merkezli Media Ventures Gmbh’a devretti. OTI Holding ile Ferien Touristik arasında yaklaşık 8 ay süren görüşmelerin ardından gerçekleşen satın alma ile, Avrupa’da bu büyüklükte bir tur operatörü ilk kez bir Türk şirket tarafından satın alınmış oldu.

Ferien Touristik, online portallar ve anlaşmalı olduğu 6000 seyahat acentesi üzerinden yaklaşık 100 destinasyona dinamik tur paketleri satıyor. 2016 yılında %10 artışla 65 milyon Euro’luk bir ciroya ulaşmış olan şirket, yılda yaklaşık 150 bin turiste hizmet veriyor.

Lansman ile hedefler açıklanacak

Almanya’da 2017 başlarında Coral Travel olarak kuruluşunun ardından bu satın alma ile Almanya’da ikinci stratejik hamleyi yaptıklarını belirten OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, “Coral Travel markamız ile 1994 yılından bu yana Rusya, Beyaz Rusya, Polonya, Ukrayna, Gürcistan ve Türkiye’de binlerce satış acentemiz ve online satış portallarımız üzerinden tur operatörlüğü hizmeti veriyoruz. Avrupa’daki yapılanmamızı genişletmeye Almanya ile başladık.

Birkaç ay önce Coral Travel olarak şirket kuruluşumuzu tamamlamamız ardından FerienTouristik’in satın alınması ile ilgili işlemleri Haziran sonunda tamamladık. Şu anda strateji, hedefler ve yapılandırma üzerinde çalışmaktayız. Yapılandırma, stratejimiz ve hedeflerimiz üzerinde çalışmalarımız netlik kazanması ile birlikte, önümüzdeki aylarda sektör ve basına açıklama yapacağımız bir lansman gerçekleştirmeyi bir planlanlıyoruz” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.