Oteller online acentelere ne kadar komisyon ödüyor?

Bu sene üçüncüsü düzenlenen, yılın en prestijli seyahat teknolojisi ve otellerde dijital pazarlama etkinliği 'Hotel Linkage Summit2, Fairmont Hotel Istanbul’da yüzlerce otelciyi bir araya getirdi.

31/12/2019 23:40
Oteller online acentelere ne kadar komisyon ödüyor?

Hotel Linkage tarafından her sene düzenlenen 'Hotel Linkage Summit', bu sene Fairmont Quasar Hotel İstanbul’da yüzlerce otelciyi bir araya getirdi. Seyahat teknolojileri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinin kurucuları ve CEO’larından oluşan yaklaşık 20 konuşmacının yer aldığı etkinlikte otelciler, seyahat teknolojileri alanındaki en son gelişmeleri takip etme şansı buldular.

Hotel Linkage Başkanı Erhan Kaya, sunumu sırasında yaptığı anlık anketle katılımcılara "Online Seyahat Acentelerine Ödediğiniz Yıllık Komisyon Tutarı Ne Kadardır" sorusunu yöneltti. Bu soruya gelen cevaplardan, otellerin yılda ortalama 400 Bin TL'nin üzerinde bir miktarı, online seyahat acentelerine komisyon olarak ödediği sonucu çıktı. Yine aynı anketten, otellerin %70’inin kendi web sitelerinden aldıkları rezervasyon oranların %10’un altında kaldığı sonucu çıktı.

Erhan Kaya yaptığı konuşmada, otellerin ödedikleri komisyon maliyetlerini azaltmak için, kendi web sitelerinden aldıkları rezervasyon oranlarını arttırmaları gerektiğini vurguladı. Hotel Linkage olarak yaptıkları Direct Booking Suite çalışmalarıyla, partner otellerin kendi web sitelerinden aldıkları rezervasyonları ortalamada %35’lere çıkardıklarını vurgulayan Kaya, otellerin kendi web sitelerine gerekli yatırımları yapmaları durumunda, web sitelerinden satış yaparak komisyon maliyetlerini düşürebileceklerini söyledi.

Otelcilerin yoğun olarak ilgi gösterdiği etkinlikte, hizmet kalitesinin karlılığa olan etkisi, Trivago gibi yeni nesil karşılaştırma sitlerinin önemi, rakip analizi, revenue management gibi günümüz otelciliğinin en trend konuları ele alındı. Tam gün süren etkinlikte, otelciler bol bol networking yapma imkânı da yakaladılar.  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.