Oteller müziğin sesini kısacak

Güney Ege Turistik otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB); Gürültü Seviyesi Ölçümlerini ve Raporlamalarını yaptırmak üzere anılan Bakanlık tarafından akredite edilmiş olan MEGALAB firmasıyla anlaşarak üyelerinin topluca ve gecikmeye maruz kalmadan hizmet almasını sağladı.

31/12/2019 23:40
Oteller müziğin sesini kısacak

“GETOB” Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, hem üyeleri, hem konaklama sektörü, hem de bölge halkı için önemli bir girişimde daha bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 18 Kasım 2015 Tarih ve 29536 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak Yürürlüğe giren Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde hem üyeleri, hem konaklama sektörü, hem de bölge yaşayanı için önemli bir girişimde bulunan GETOB; Gürültü Seviyesi Ölçümlerini ve Raporlamaları'nı yaptırmak üzere anılan Bakanlık tarafından Akredite edilmiş olan MEGALAB firmasıyla anlaşarak üyelerinin topluca ve gecikmeye maruz kalmadan hizmet almasını sağlamış oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GETOB Yön.Kur.Bşk. Bülent Bülbüloğlu, şunları söyledi.

"2872 Sayılı Çevre Kanunu ve bu kanuna istinaden çıkartılan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde ister canlı Performansla solist, ister müzik seti, ister amfiye bağlı müzik cihazları marifetiyle yapılan tüm müzik yayını için ilgili kurumdan izin almadan hiçbir şekilde müzik yapılamayacağı yasal bir zorunluluk olmuştur. Dolayısıyla tüm işletmeciler Gürültü Seviyesi Ölçümlerini ve Raporlamalarını yaptırarak Belediyelerden veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden Müzik yapmak için izin belgesi almak durumunda kalmışlardır.

Bizler konaklama sektörü olarak 'Gürültü' değil 'Müzik' yapılmasının niteliği arttıracağını bildiğimiz için öncelikle üyelerimizi bilinçlendirmek için çalışmalarımıza başladık ve Gürültü Seviyesi Ölçümlerini ve Raporlamaları'nı yaptırmanın aynı zamanda yasal zorunluluk olduğunu üyelerimizle paylaştık.

Ardından bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş firmalarla görüşmelerde bulunduk ve Üyelerimiz için en uygun şartları sağlayan MEGALAB firmasıyla anlaşarak bu konuda işbirliği sözleşmemizi imzaladık. Üyelerimize de MEGALAB firmasıyla çalışmalarını öneriyoruz.

Böylece üyelerimiz yasa hükümlerini yerine getirdiğinden cezai yaptırımlarla uğraşmayacaklardır. İşletmeler gürültü değil müzik yapılacağı için bölgemiz bu konuda daha nitelikli hale gelecektir. Bölge yaşayanları da kısman de olsa daha az gürültüden kurtulmuş olacaktır. Bu faydaları topladığınız zaman sektör olarak olumlu bir çalışmaya imza atmış oluyoruz.Cafe, bar, disco, restaurant gibi müzik yapılan tüm işletmelerin de aynı hassasiyeti göstererek yasa hükümlerine uymalarını bekliyoruz" dedi.

Marmaris Belediyesi'nin mevcut uygulamalarına göre alınan müzik izinleri, 3 yıl süreyle geçerli olacak. Yasaya uymayanlara ve müzik izni almayanlara, 25 Bin TL’ye kadar İdari Para Cezası uygulanacağı tekrarında ise, bu cezanın katlanarak gönderileceği alınan bilgiler arasında.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.