Otelcilik sektörü tecrübesiz yöneticilere teslim edildi

İstanbul’un kalbi Beyoğlu’unda bulunan 200 yıllık bir binada bu yıl hizmete giren Taxim Lounge Hotel, İstanbul otelleri arasındaki ayrıcalıklı yerini aldı.

31/12/2019 23:40
Otelcilik sektörü tecrübesiz yöneticilere teslim edildi

Misafirlerine  tarihin kucağında eşsiz bir konaklama deneyimi yaşatan Taxim Lounge Hotel’i Genel Müdürü Kenan Dündar, Turizm Aktüel okurlarına tanıttı

Taxim Lounge Hotel,  İstanbul’un kalbi Beyoğlu’nda yer alıyor. Otel açmak için neden Beyoğlu’nu seçtiniz?

Otelimiz lokasyon olarak istanbul’un merkezi sayılan Beyoğlu’nda yer alıyor. Beyoğlu, İstanbul’un kalbinin attığı bir yer.  Yaşamın ritmini en iyi burada hissedersiniz. Beyoğlu hayatın tüm renklerini  içinde taşır. Canlıdır, heyecanlıdır, hem tarih kokar, hem modern zamanın izlerini yansıtır. Mistik bir Batılıdır Beyoğlu. Biz işte böyle bir semtte, çok özel bir binada, çok özel bir otel açtık. Bundan da çok mutlu ve memnunuz. Taxim Lounge Hotel, konumunun tüm avantajlarını taşıyor.  Her yere çok rahat ve kısa zamanda ulaşılabilecek bir konumda yer alıyoruz. Otelimiz İstiklal Caddesi’ne de 250 metre mesafede bulunuyor.

 Taxim Lounge Hotel’in Beyoğlu’ndaki diğer otellerden farklı bir mimari yapısı var. Taxim Lounge Hotel’in bu özelliğini anlatır mısınız?

Beyoğlu tarihi dokusu bulunan bir semt.  İstanbul, Beyoğlu’na en karakteristik imzalarından birini atmış.  Bizim otelimizin binası da, geçmişin izlerini bu güne taşıyan tarih, bir yapı. Biz de otel binamızın hiçbir özelliğini bozmadık. Bu tarihi yapıyı modern bir dekorasyonla  birleştirerek, kusursuz hizmet anlayışıyla misafirlerimize sunduk.

Binamız yaklaşık 200 senelik bir yapı. İçinde bir de sarnıç yer alıyor. Biz de bu sarnıcı büyük bir titizlikle korunmaya aldık. Otelimizde konaklayan misafirlerimiz, bu tarihi sarnıcı da görebiliyor.

Taxim Lounge Hotel’in genel hizmet özelliklerinden bahseder misiniz?

Taksim'de 200 yıllık bir binada hizmet veren  Taxim Lounge Hotel’de neoklasik tarzda dizayn edilen 34 oda yer alıyor. Teknolojik ekipmanlarla desteklenen odalara  ücretsiz Wi-Fi erişimi sağlanıyor. Konuklarına  şehrin merkezinde tarihle iç içe bir konaklama deneyimi sunan Taxim Lounge Hotel’in resepsiyonu 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Otelimizde, ücretsiz açık büfe kahvaltı hizmetimiz mevcut.  Ayrıca, dileyen misafirlerimize güvenli ve ekonomik araba kiralama hizmetimiz bulunuyor. İsteyen misafirlerimize tek yön veya çift yön havalimanları transfer hizmeti,  hızlı ve ekonomik çamaşırhane, ütü ve kuru temizleme hizmeti sunuyoruz.

Konuklarımıza,  kültürel ve eğlenceli turlarımıza katılarak ya da kişiye özel gezi programlarıyla İstanbul’u doyasıya yaşama imkanı sağlıyoruz. Dileyen misafirlerimize şehir içi ve şehir dışı tur hizmeti sunuyoruz.  24 saat oda servisi hizmeti veriyoruz. İsteğe bağlı olarak misafirlerimize günlük yerel ve yabancı gazete, magazin ve dergi sunuyoruz. Otelimizin çevresinde çeşitli dükkanlar, kafeler, restoranlar ve sanat galerileri yer alıyor. Açılabilir yüksek camlarla çevrili kış bahçesinde ise çok keyifli vakit geçiriliyor. Taxim Lounge Hotel , Atatürk Havalimanı 19,3 km uzaklıkta bulunuyor.

Otelinizin  odalarını ve odalarda sunduğunuz hizmetleri anlatır mısınız?

Taxim Lounge Hotel’de neoklasik tarzda ve 5 farklı kategoride dizayn edilen 34 oda bulunuyor. Teknolojik ekipmanlarla desteklenen odalara  ücretsiz Wi-Fi erişimi sağlanıyor. Her odada klima, kasa, ütü olanakları, elektrikli su ısıtıcısı, minibar ve oturma alanı yer alıyor. Duşlu özel banyoda saç kurutma makinesi ve bornozlar bulunuyor. Konuklar odalarda her gün ücretsiz olarak yenilenen malzemelerle çay-kahve yapma imkanı buluyor.

Taxim Lounge Hotel’de Taxim Et adında bir de restaurant bulunuyor. Buranın konsepti nasıl olacak bilgi verir misiniz?

Taxim Lounge Hotel’in restoranı Taxim Et Steak House, bir et restoranı. İstanbul’un en yeni lezzet duraklarından biri olmaya aday olan restoranımız, şimdiden müdavimlerini oluşturdu. Burada ayrıca her gün açık büfe kahvaltı servis ediliyor. Restoranda  öğle ve akşam yemeği de sunuluyor. Otelimizde ayrıca bahçe ve şarap mahzeni var.

Hem otelden, hem de dışarıdan gelen  misafirlere hizmet veren Taksimet Steak House, aynı anda 80 kişiyi ağırlayabiliyor. Taksimet Steak House'un menüsünde dünyaca meşhur tatlardan özel steaklere; hamburger çeşitlerinden peynir tabaklarına kadar birbirinden lezzetli seçenekler yer alıyor.

Taximet Steak House, 200 yıllık bir sarnıcın üzerinde bulunuyor. Transparan görüntü ile desteklenmiş aydınlatmalı zemin,  konuklarımız için farklı bir deneyim sunuyor. Ateş tuğlalı duvarlar arasında kendini tarihi dokunun bir parçası olarak hisseden konuklarımız, lezzetli menümüzün tadını çıkarıyor.  Taximet'in şarap mahzeninden seçkin lezzetler, ahşap barda benzersiz kokteyller de misafirlerimizi bekliyor.

Genellikle dijital ortamda gerçekleşen günümüz otelciliği hakkında ne düşünüyor sunuz?

Teknoloji ilerliyor, bu bir gerçek. İlerleyen teknoloji, otelciliğin işleyiş şeklini de etkiliyor. Günümüzde otel müdürleri başta olmak üzere hemen hemen tüm personelin teknolojiden anlaması gerekiyor. Ama otelcilik tamamen bu demek değil. Biz burada insana hizmet ediyoruz. İnsan demek, duygu demektir. Hizmet sektöründe insanın duygularına ve duyularına hitap etmek çok önemlidir. Bunu da ancak insan psikolojisinden anlayan yetişmiş personelle yaparsınız. Teknolojiyi işimize adapte etmek önemli ama, insan unsurunun yerini hiçbir teknoloji alamaz.

Günümüzde otelcilik sektörü ne yazık ki tecrübesiz yöneticilere teslim edilmiş durumda.Bunun zararını gördüklerinde umarım iş işten geçmiş olmaz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.