Otelciliğin geleceğini Türk zincirleri yazacak

Türk turizmini yurt içinde olduğu gibi yurtdışında da başarıyla temsil eden Titanic Hotels, yeni bir yatırım hamlesi başlattı.

31/12/2019 23:40
Otelciliğin geleceğini Türk zincirleri yazacak

Halil Öncü / Antalya / Turizm Aktüel

Yurt içinde Bodrum ve Kocaeli’de, yurtdışında Almanya ve Dubai’de ard arda otel açmaya hazırlanan Titanic Hotels’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, grubun yeni yatırımlarını ve gelecek planlarını Turizm Aktüel’e anlattı.

Titanic Hotels’in yeni projeleri hız kesmeden devam ediyor. Yeni bir yatırıma başlarken nelere dikkat ediyorsunuz?

Biz grup olarak hep akıllı projelerde yer aldık. Her yeni yatırımımızdan önce çok iyi bir planlama yapıyoruz, daha sonra onu hayata geçiriyoruz. Belek’te açtığımız otelimiz Türk turizminin yüz akı olan tesislerden biri. Belek’ten sonra açtığımız ve Berlin’in Taksim’i denen bir bölgede yer alan beş yıldızlı Titanic Deluxe Berlin’de de 209 oda yer alıyor. Bu otelimizde ayrıca, çok güzel bir spa ve hamam bulunuyor. Ayrıca altında Beef Resturant, pastane ve toplantı salonları var.  Çok iddialı bir tesis yaptık ve bununla gurur duyuyoruz. Sonuçta hangi bölgenin yatırıma ihtiyacı varsa, onu belirliyor ve ihtiyaca hitap eden tesisleri hayata geçiriyoruz. Akıllı yatırım daima karşılığını bulur.

Titanic Hotels’in yeni yatırım planlarından bahseder misiniz?

Titanic imzasını Bodrum’a atmaya hazırlanıyoruz. Bodrum’daki otelimiz de çok iddialı bir proje. Ardından yine Berlin’de eylül ayında 400 odalı bir oteli misafirlerimizin hizmetine açacağız.  Daha sonra da Kocaeli’de bir otelimiz hizmete girecek.

 Biz nerede otel ihtiyacı varsa oraya tesis inşa ediyoruz. Otel açmak o kadar basit bir iş değil. Ölçerek, biçerek hareket ediyoruz. Fizibilite çalışmalarının sonucuna göre kararımızı veriyoruz.  Nerede, ne ihtiyaç varsa belirliyor, ona göre yatırımımızı yapıyoruz. Fakat faizler yüksek olduğu zaman, otel yatırımlarının geri dönüşü çok zor oluyor. Zaten expertiz raporunun doğrulamadığı  ve bankanın  karşılamadığı proje, akıllı değildir. Şu anda önümüzde duran binlerce proje var ama biz onların içinden akıllılarını seçiyoruz. Şimdi, Dubai’de bir yatırım düşünüyoruz. Önümüzdeki ay Dubai Şeyhi ile beraber orada bir toplantı yapacağız.  Israrla ‘Titianic Otel’i Dubai’de görmek istiyoruz’ diyorlar.

Titanic Hotels’in ve diğer Türk otel yatırımcılarının yurtdışı yatırımları, aynı zamanda Türk otelciliğinin gövde gösterisi anlamına  geliyor. Siz bu konuda ne düşünüyor sunuz?

Avrupa’da otel ihtiyacı olan yerleri Titanic zincirine eklemek istiyoruz.  Nerede otel ihtiyacı varsa, Titanic grubu olarak orada olmak istiyoruz.  Biz diyoruz ki; neden Türk otel zincirleri dünyaya yayılmasın? Hepimiz dünyayı geziyoruz.  Biz gerek otelleri, gerekse işletmecilik anlayışıyla dünyada yarışabilecek seviyedeyiz. Neden olmasın? Ben Türk zincirlerinin dünyaya yayılmasından yanayım. Hiç kimse de hiçbir zaman çekinmesin. Böylece Türk zincirleri de otelcilik tarihine geçmiş olur.

Titanic Hotels, yurtdışı yatırımlarında neden hep Almanya’yı tercih ediyor?

Almanya’da  bize karşı hep pozitif bir yaklaşım var.  Orada olmaktan çok mutluyuz. Ama yurtdışı yatırımlarımız Almanya ile sınırlı kalmayacak. Avrupa, Asya, Dubai, nerede ihtiyaç varsa, oraya Titanic Hotel  açacağız. Almanya’da açtığımız ilk otel, 226 odalı 3.5 yıldızlı bir şehir oteli. Burada doluluk % 85-87’lere çıkmış durumda. Hakikaten çok sevimli bir butik otel.  Almanya’daki  yeni otelimiz ise, çok daha konforlu. Bu otel, Almanya’ya gelen Türkler’in ve Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın kendini evinde hissettiği bir tesis. Bize has karakteristik özellikler taşıyor.

Mesela tuvaletlerinde taharet musluğu var. Bu çok önemli bir özellik. Bunun yanında otelimizde  TV’yi açtığınız zaman en az 10 Türk kanalını izleyebiliyorsunuz. Türk dizlerini, Türkiye’den haberleri takip edebiliyorsunuz. Ayrıca, Türk damak tadına uygun Türk kahvaltısı da vazgeçilmezlerimiz arasında yer alıyor. Türk hamamı, kese, köpük , masaj keyfi yapabiliyorsunuz. Bunun yanında otelin altında 200 kişilik Beef  Restaurantı var. Burada 28 gün dinlendirilmiş et servis ediyoruz.  Buna çok önem veriyoruz. Her şeyden önce kapınızda Türk bayrağı dalgalanıyor. Bu bayrak Büyükelçilik dışında bir tek bizim otelimizin önünde dalgalanıyor.

 Eskiden Türkiye’yi tanıtmak için neler yaşanırdı. Biz şimdi Almanya’da Türkiye’nin elçiliğini yapıyoruz. Otelimizin özellikleri saymakla bitmez. Bundan sonraki otelimiz ise, 400 odalı olacak ve  bölgede yaşayan 400 bin Türk vatandaşının düğün ve toplantı ihtiyaçlarına da cevap verecek. Bunun yanında, yeni otelimizin de altında yine spa ve fitnes kulübü yer alacak.

Titatic Hotels’in olmazsa olmaz işletme prensipleri nelerdir?

Biz kalite olarak hiçbir zaman misafirimize kendi yemediğimizi yedirmeyiz.  Kendimize layık görmediğimizi misafirimize sunmayız. Bu şekilde bir kurumsal felsefemiz var .

Size göre Türk turizminin en önemli sorunu nedir?

Sektörde eleman sıkıntısı var. Eleman sıkıntılarının yanında, yabancı dil bilen eleman sıkıntısı da yaşanıyor. Ülkemizde  turizmin desteklenmesi lazım. Turizmden eğer 36 Milyar Dolar gelir elde ediliyorsa, turizme yatırım yapmak da gerekir. Sektördeki kalifiye eleman açığını gidermek çok önemli.  Sektördeki eleman açığını kapatmak için yeni okullar açılmalı. Sektörde herkes üzerine düşeni yapmalı. Ben güzel şeyler olacağına inanıyorum”.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.