Otel yöneticileri yeni bir dernek kurdu

Türkiye'nin 81 ilinde turizm profesyonellerini bir araya getirecek bir platform oluşturmayı hedefleyen otel yöneticileri, Ali Can Aksu liderliğinde bir araya geldi. Aksu, derneğin basın lansmanında yaptığı konuşmada, "Profesyonel yöneticiler olarak Türkiye'nin turizm politikalarında söz sahibi olmak istiyoruz" dedi.

31/12/2019 23:40
Otel yöneticileri yeni bir dernek kurdu

Otel yöneticileri, Türkiye Otel Yöneticileri Derneği'ni kurmak üzere harekete geçti. Ali Can Aksu liderliğinde bir araya gelen otel yöneticileri, bugün Swissotel İstanbul Bosphorus'ta düzenledikleri basın toplantısında, TÜROYD’un kuruluşuna ilişkin yaptıkları çalışmaları kamuoyuna açıkladı. Türkiye'nin 80 Milyar Dolarlık turizm yatırımlarının profesyonel yöneticiler tarafından idare edildiğine dikkat çeken Ali Can Aksu, bu kadar önemli bir rol üstlenen yöneticilerin dikkate alınması için bir araya geliyoruz dedi.

OTEL YÖNETİCİLERİ KRİZLERDE GÜNAH KEÇİSİ OLUYOR

Sektöre yön veren yöneticilerin krizlerde günah keçisi haline geldiğini söyleyen Ali Can Aksu, çok sayıda yetişmiş turizmcinin işsiz kaldığını ve ardından da sektörden uzaklaştığına dikkat çekti. Deneyimli yöneticilerin sektörden uzaklaşmasının Türk turizmi açısından ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Ali Can Aksu, "Kriz bittiğinde bu yöneticilere ihtiyaç olacağını kimse unutmasın. Yaşanan bu durum sektörümüz açısından büyük bir risk taşımaktadır" dedi.

TÜRKİYE'NİN TURİZM POLİTİKALARINDA SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ

Türkiye'nin 81 ilinde profesyonellerin bir araya geleceği bir platform oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Ali Can Aksu, hedeflerinin ise Türkiye'nin turizm politikalarında söz sahibi olmak istediklerini vurguladı.

POYD İLE MANTIK UYUŞMAZLIĞI

Daha önce Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) İstanbul temsilciliğini yaptıklarını anlatan Ali Can Aksu, şehir otelciliği ile resort otelciliğin mantığının uyuşmaması nedeniyle ortaya bir takım fikir ayrılıkları çıktığını, bu nedenle yeni bir oluşuma gitme kararı aldıklarını söyledi.

DERNEK OTELCİLİKLE SINIRLI KALMAMALI

Toplantıda söz alan Shaya Grup Direktörü Ergün Demiray ise, platformun otelcilikle sınırlandırılmaması gerektiğini savunarak, turizmdeki tüm profesyonel yöneticilerini kapsaması gerektiğini savundu.

 

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.