Otel ve spa'ların ilk tercihi el dokuması ürünler

Son dönemde otellerde ve spa'larda ağırlıklı olarak naturel ürünlerin kullanıldığını vurgulayan Elayze Cotton Towel Pazarlama Yöneticisi Sibel Karahasanoğlu, "Firmamızın ürünleri de %100 doğal olduğu için tercih ediliyor" dedi.

31/12/2019 23:40
Otel ve spa'ların ilk tercihi el dokuması ürünler

Türkiye'nin dokuma başkenti Denizli, yalnızca büyük çaplı işletmelerle değil, küçük imalathanelerle de dünyanın tenine dokunmayı başarıyor. İşten çok yaşam biçimi olan dokuma tezgahlarında ilmek ilmek dokunan havlular, bornozlar, peştemallar, binlerce kilometre uzağa Türkiye'nin sesini, nefesini, sıcaklığını taşıyor. Yıllardır nesilden nesile aktarılan bir gelenek olan el dokumacılığı, kültürümüzün doğal bir parçası.

Sayıları giderek azalan ustaların maharetli ellerinden çıkan doğal ve el dokuması ürünleri Avusturalya ve Amerika başta olmak üzere İngiltere, Yunanistan, İspanya, Kanada gibi büyük pazarlara sunan Elayze Cotton Towel Pazarlama Yöneticisi Sibel Karahasanoğlu, yerel olanı tanıtmanın önemini vurguladı.

Elayze Cotton Towel'ın alanında geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu söyleyen Sibel Karahasanoğlu, "Firmamız tarafından satışa sunulan renkli havlular, plaj havluları olarak kullanılıyor. Hamam ve banyo için yaptığımız havlu ve bornoz üretimimiz de, toplam satışlarımızın yüzde 40'ını oluşturuyor. Genellikle yüksek sınıf butik veya uluslarası zincir otellerin tercih ettiği bu ürünlere ek olarak, spalar için özel bir ürün olan peştemal-havlu üretiyoruz. Bu ürünümüzün bir tarafı bez, diğer tarafı havlu olarak dokunuyor" dedi.

Elayze Cotton Towel Pazarlama Yöneticisi Sibel Karahasanoğlu, son dönemde ağırlıklı olarak otellere naturel renkli ürünleri şık ambalajlarla sunduklarını ve bu ürünlerin de %100 doğal olması sebebiyle çok tercih edildiğini belirtti. Karahasanoğlu, ürünlerini kullanan otellerin aynı zamanda bu ürünleri satışa sunduğunu da söyledi. Sibel Karahasanoğlu, kendisiyle yaptığımız röportajda Elayze Cotton Towel ürünleri hakkında bilgi verdi.

Öncelikle otel kullanıcıları açısından ürünlerinizin ayırt edici özelliği nedir?

Bir kere çok prestijli ürünler. Naturel boya kullanılarak, el dokuması olarak üretiliyor. Sınırlı miktarda üretilen ürünleri müşterilerine sunmak, onlara verilen değerin de bir göstergesi. İnsanlar artık pazarlamadan yorulup sıkıldılar. Her türlü reklam ve marka yatırımı, ancak memnun müşterilerle yıllar boyu devam eden bir sürdürülebilirlik sağlar. Sonuçta biz yüzyıldır bu ürünlerle reklamsız yaşıyoruz ve tüm dünyaya sunuyoruz. Keşke daha çok üretim kapasitemiz olsa da, ülkemizde de yaygınlaştırabilsek.

Neden ülkemizde yaygınlaştıramadığınızı düşünüyor sunuz?

Ürünlerimiz fabrikasyon ürüne göre çok daha uzun ömürlü. Ama fabrikasyon ürünlerle karşılaştırıldığında da maliyetlerimiz daha yüksek. Ama tabii ürünlerimiz üst segmentte yer alıyor. Türkiye, dünyada tekstil ve havlu denilince akla ilk gelen ülkelerden biri. Biz ürünlerimizle bu ünvanı koruyoruz. Özellikle üst segmentteki oteller için kaliteli ürünler kullanmak prestij demek.

Ancak, maalesef biz firma olarak sınırlı üretim kapasitesine sahip olduğumuz için, yurt içi pazarda geniş olarak yer alamıyoruz. Çünkü peşin ödeme ve sipariş üretimi ile çalışmayı tercih ediyoruz. Üretimimizin yüzde 90'ından fazlası yurt dışı için. Ürün kategorisinde bakıldığında ise, renk kabiliyetimiz yüksek olduğundan, plaj havluları grubu birinci sırada talep görüyor.

Elayze Cotton Towel ürünlerini benzerlerinden farklı kılan özellikler neler?

Öncelikle bizim için ürünü tanımlayan bir kaç unsur var: Gramaj, desen, ebat ve renk. Aslında kataloğumuza bakıldığında da bitmiş üründen çok, seçenek sunduğumuzu görürsünüz. Müşteri bu parametreleri söyler, istediği özel bir tasarım varsa da gönderir. Fiyatta belirleyici olan faktörler; kullanılan pamuk oranı, doğal boyama süreci ve el işçiliği maliyetleridir. 

Maalesef piyasada yüzde yüz pamuk ürünler, oran olarak bakıldığında daha az. Oysa pamuk da, beden ve ten için en az zeytinyağı kadar mucize bir ürün. Bu hem emicilik, hem tuşe, hem de özellikle çocuk ve bebek segmentinde naturel ürün olması açısından önemli.  Biz ürünlerimizde verdiğimiz taahhüdün yüzde yüz arkasındayız. Markamız yeni olsa da, imalatımız 3 nesildir devam ediyor.

  

www.elayze.com

[email protected]

+90.543.8788761

skype: sibel.elayze

instagram: @elayzecottontowel


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.