Otel enflasyonunu önlemek için Yatırım İzleme Kurulu önerisi

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, "Otel yatırımlarının doğru planlanmasını sağlamak üzere, sektör kuruluşları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı birlikteliğinde kurulacak ‘Yatırım İzleme Kurulu’ doğru planlamanın yanında sürdürülebilir turizm açısından bölgeler arası farklılıkları da giderecektir. Kurulun oluşturulması için TÜROB olarak her türlü çalışma ve işbirliğine hazırız” dedi.

31/12/2019 23:40
Otel enflasyonunu önlemek için Yatırım İzleme Kurulu önerisi

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Türkiye’nin 2023 yılı turizm hedefi olan ‘50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri’ hedefine ulaşmak üzere Anadolu’da otel yatırımlarının artması gerektiğini sürekli dile getirdiklerini hatırlattı. Bayındır, 2016 yılı Eylül ayındaki  yatırımların önemli bölümünün Erzincan’dan Trabzon’a kadar  Anadolu'ya yayılmasından  memnuniyet duyduklarını ifade etti.

“Yeni otel yatırımlarının Anadolu illerimize yaygınlaştırılması son derece önem taşıyor” diyen Bayındır, şunları söyledi: “İstanbul başta olmak üzere Antalya, Muğla ve Aydın illerindeki otel stokunun yeterliliği ve yıpranma süreci dikkate alınarak bu illerimizde yeni yatırımlar yerine renovasyon teşviği verilmesi öncelikli ve gerekli. Ne var ki, yılın geride kalan ilk dokuz aylık dönemi incelendiğinde ülkemizde teşviğe bağlanmış yeni otel yatırımlarının yarıdan fazlası yine bu 4 ilimizde yer alıyor.

Otel yatırımlarının doğru planlanmasını sağlamak üzere, sektör Kuruluşları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı birlikteliğinde kurulacak ‘Yatırım İzleme Kurulu’ doğru planlamanın yanında sürdürülebilir turizm açısından bölgeler arası farklılıkları da giderecektir. Kurulun oluşturulması için TÜROB olarak her türlü çalışma ve işbirliğine hazırız” dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.