Ortadoğu’nun tatil cenneti neden Türkiye?

Tatil için Türkiye’yi ve özellikle de İstanbul’u tercih eden Ortadoğuluların sayısında son yıllarda büyük artış var. Özelikle Taksim'de Adalar'da ve Boğaziçi'nde yoğun olarak gördüğümüz Ortadoğulu tursitlerin sayısı son iki yılda yüzde 30 artmış durumda. Peki Ortadoğulular neden Türkiye’yi ve özellikle de İstanbul’u tercih ediyor?

31/12/2019 23:40
Ortadoğu’nun tatil cenneti neden Türkiye?

Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci’ye göre; kaliteli, rahat, konforlu, güvenli, bir seyahati kendi inançlarına da uyabilen bir ülkede gerçekleştirmek istedikleri için. Son yıllarda Türkiye, özellikle İstanbul, Ortadoğulu turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Özellikle Taksim, Adalar ve Boğaziçi'nde gezmeyi ve alışveriş yapmayı seven Ortadoğulu tursitlerin sayısı son iki yılda yüzde 30 artmış durumda. Öte yandan  Türkiye; sahip olduğu üst düzey hastanelerini, termal kaynaklarını ve doğal yaşam alanlarını, sunduğu eşsiz otelcilik hizmetiyle birleştirerek Ortadoğu coğrafyasının yakın markajında.

Talha Çizmeci: Ezan sesini duymayı seviyorlar

Türkiye’nin uyguladığı başarılı turizm stratejisiyle Ortadoğulu turistlerin ilgi odağı olduğunu söyleyen Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci,  bölge insanının İstanbul’da kendilerini daha rahat ve özgür hissettiklerini söyledi. Yakın coğrafyalar olduğu için Ortadoğulu tatilcilerin kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini aktaran Çizmeci, bölge insanının kendilerini Türkiye’de güvenli bulduğunu ve gezerken ezan sesini duymalarının hoşuna gittiğini aktardı. Helal gıda garantisinin de Türkiye’yi tercih sebebi haline getirdiğini aktaran Çizmeci, “Türkiye’nin her anlamda gelişmiş, müslüman bir ülke olması sebebiyle misafirlerimiz çok rahat ediyor.

Dini vecibelerini her an her yerde yerine getirebilmeleri ise onlar için çok önemli. Öte yandan Türkiye’nin, ‘deniz, kum, güneş’ üçlemesinin yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleri barındırmasıyla da Ortadoğu Bölgesi’nin ilgisini çekiyor. Aslına bakarsanız Arap turistler tek ve homojen bir grup değil. Körfez ülkelerinden gelenler, Lübnan, Ürdün, Filistin gibi Doğu Akdeniz ülkelerinden gelenler ve Kuzey Afrika’dan gelenler olmak üzere üç kategoriye ayrılıyor. Dolayısıyla ülkeden beklentileri aynı olurken, yaptıkları aktiviteler farklılık gösterebiliyor. Ve ülkemize Ortadoğu’dan en çok Kuveyt, Irak, İran, Lübnan, Ürdün, S.Arabistan ve İsrailli turistler ilgi gösteriyor” dedi.

Öte yandan Ortadoğulu turistlerin hem kaplıca/termal turizmine hem de sağlık turizmine çok merakllı olduklarını söyleyen Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci, Türkiye’nin sahip olduğu üst düzey hastanelerini, termal kaynaklarını ve doğal yaşam alanlarını, sunduğu eşsiz otelcilik hizmetiyle birleştirerek hastalara ekonomik ve üst düzey imkanlar sunduğunu aktardı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.