Ölü sezonda turist getirene daha fazla destek

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "İlk sezonda getirenlere daha az destek, ölü sezonda getirenlerde daha çok destek vermek üzere bu desteklerimizi arttıracağız. Bin 500 Dolar'dan 9 Bin Dolara kadar değişen bir oranda desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

31/12/2019 23:40
Ölü sezonda turist getirene daha fazla destek

Bakan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakanlığın 2018 yılı bütçesine ilişkin yapılan görüşmelerde gelecek yıl acentelere uçuş desteği için bütçeden ayrılan miktarı açıkladı.

2015'ten bu yana bazı havalimanlarına tüm dünyadan turist getiren seyahat acentalarına destek verildiğini anımsatan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş; 2017 yılında, bu kapsamda 565 milyon lira destek verildiğini açıkladı. Bakan Kurtulmuş; 2018 yılında ise bu destek için yüzde 41.6 artışla Bakanlığın bütçesinden 800 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti.

Bakan Kurtulmuş, 2017 sonu itibarıyla sona erecek olan kruvaziyerle turist getiren acentalara verilen desteğin de devam edeceğinin müjdesini verdi. Bakan Kurtulmuş, " 2017 yılı sonuna kadar ülkemize 750 ve üstü yolcu kapasiteli kruvaziyer gemisiyle turist getiren seyahat acentalarına verilen turist başına 30 ABD doları destek devam edecek. Bundan sonra bu miktarı biraz daha aşağı çekerek daha az sayıda da turist getiren kruvaziyerlere de destek verilmesi çalışmasını sürdürüyoruz."

Her iki alandaki destek çalışmalarının tamamlanarak yakın zamanda Bakanlar Kuruluna sunulacağını aktaran Bakan Kurtulmuş, seyahat acentalarına sağlanacak uçuş desteğinin de kademelendirileceğini belirtti.

Ölü sezonda turist getirene daha fazla destek

Bakan Kurtulmuş, "İlk sezonda getirenlere daha az destek, ölü sezonda getirenlerde daha çok destek vermek üzere bu desteklerimizi arttıracağız. Bin 500 dolardan 9 bin dolara kadar değişen bir oranda desteklerimizi sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.