Nürnberg Belediye Başkanı'ndan Antalya ziyareti

Kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde Antalya’da temaslarda bulunan Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti.

31/12/2019 23:40
Nürnberg Belediye Başkanı'ndan Antalya ziyareti

Büyükşehir Belediyesi, Almanya’dan gelen kardeş şehir Nürnberg heyetini ağırladı. Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly, Belediye Meclis Üyeleri Thorsten Brehm, Kilian Sendner, Andrea Bielmeyer, Michael Bengl, Dış İlişkiler Daire Başkanı Dr. Norbert Schürgers ve Dr. İsmail Baloğlu’ndan oluşan heyet, Başkan Menderes Türel’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Menderes Türel, Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly’a Antalya’ya kazandırmak istediği vizyon projeleri anlattı. Çılgın proje Boğaçayı Projesi ile Antalya’ya 40 kilometrelik yeni bir sahil kazandıracaklarını belirten Türel, “Proje içinde 6 tane alt proje var. Projenin bir kısmında Hollywood stüdyolarının benzerini yapacağız. Hollywood’u Antalya’ya getiriyoruz. İçinde entertainment bölümünden hayvanat bahçesine kadar her şey var. Ayrıca proje içinde bir de sinema akademisi yer alacak. Böylece sinema sektörüne kaliteli ve eğitimli personel kazandıracağız” diye konuştu.

Sahil trafiğe kapatılacak

Konyaaltı Sahil Projesi’nin ihalesini yakında yapacaklarını kaydeden Türel, ciddi bir sahil düzenlemesi yaparak, şu anda kamyonların, TIR’ların geçtiği caddeyi yayalaştıracaklarını söyledi. Sahilde yürüyüş ve spor alanları olacağını anlatan Türel, Konyaaltı Varyantı’nı da proje kapsamında trafiğe yeniden açacaklarını ifade etti. Vizyon projeleri arasındaki Tünektepe projesinin Antalya’nın yeni simgesi olacağını belirten Başkan Türel, “Buraya ulaşımı sağlayacak teleferik inşaatı bitti. Antalya’ya müthiş bir seyir terası kazandıracağız. Gece de görsel bir ışık efekti olacak” dedi.

3-4 Milyar Dolarlık yatırım

Lara bölgesine Kruvaziyer Liman yapacaklarını anlatan Türel, burada dört geminin yanaşabileceği A Plus denilen en kaliteli limanlardan bir tanesinin yapılacağını dile getirdi. Tüm bu projeleri yap-işlet modeli ile gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Türel, “Kendi öz sermayemizden bir şey koymuyoruz. Şöyle alt alta topladığımızda bu projelerle 3-4 milyar dolarlık bir yatırım olacak” şeklinde konuştu.

Balbey’in Antalya’nın ikinci Kaleiçi’si olacağını ifade eden Başkan Menderes Türel, konuk belediye başkanına Doğu Garajı, Nekropol ve Kent Müzesi projeleri hakkında da bilgi verdi. Eski stadyumu yıktıklarını ve yerine park yapacaklarını belirten Türel, “Türkiye’de eski stadyumu yıkıp, yerine AVM yapmayıp yeşil alan yapan tek belediye başkanı da benim” ifadelerini kullandı.

2.5 yılda bitirme hedefi

11.1 kilometrelik raylı sistem hattına Meydan-Expo arası18 kilometre daha eklediklerini belirten Türel, yaklaşık 30 kilometrelik hattı üçüncü etap raylı sistem projesi kapsamında 28 kilometre daha uzatacaklarını aktardı. Başkan Türel, Boğaçay’ın birinci etabı, Konyaaltı sahili, Kruvaziyer limanı ve Hollywood stüdyoları projelerinin hepsini görev süresinde tamamlamak gibi bir hedefi olduğunu söyledi.  Ziyaret sonunda karşılıklı hediyeler verildi.

Engelli merkezine hayran kaldılar

Nürnberg Heyeti, Döşemealtı Çıplaklı’daki Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de inceledi. Fizik tedavi rehabilitasyon ünitesi, iş atölyeleri ve eğitim sınıflarını gezen Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly ve beraberindekiler, çok etkilendikleri merkeze hayran kaldıklarını söyledi.

EXPO’ yu gezdiler

Kardeş şehir heyeti Expo alanını da ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim’in eşlik ettiği Nürnberg heyetine, Expo Antalya Bahçesi’nde geleneksel sanatlar tanıtıldı. Ebru ve Hat sanatlarını ASMEK eğitmenleri eşliğinde tecrübe eden temsilciler, yüzyıllar öncesinden günümüze ulaşan bu sanatları ilgiyle izledi. Rehberler eşliğinde Expo alanı hakkında genel bilgi alan heyetin bir sonraki durağı Almanya Bahçesi oldu. Almanya bahçesinde yine Nürnberg’den gelen Richard Darian ve Giorgi Paresi’nin mini konseri, dinleyenlerden büyük beğeni ve alkış aldı. 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.