Numan Kurtulmuş: Turizmde ilk hamle Özal’a, ikinci hamle ise Erdoğan’a ait

Türkiye turizmine yön verecek politikaların saptanacağı 3. Turizm Şurası Ankara’da başladı. Şura’nın hazırlık dönemi için oluşturulan 13 komisyona üye 330 raportörün hazırladığı raporlar, şura süresince değerlendirilecek.

31/12/2019 23:40
Numan Kurtulmuş: Turizmde ilk hamle Özal’a, ikinci hamle ise Erdoğan’a ait

Turizm Şurası'nın açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptı. Turizmde yeni bir adım atmanın ve stratejik hamle yapmanın tam zamanı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, ilk hamlenin Turgut Özal, ikinci hamlenin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye’de gerçekleştirilen altyapı yatırımları ile Türkiye’nin üçüncü hamleye daha güçlü bir şekilde hazır olduğunu ileri süren Kurtulmuş; “Alt yapının verdiği güç ve sektör birikimi ile üçüncü hamlenin tam zamanıdır” dedi.

Turizm Şurası’nda 2023 turizm vizyonunun da revize edileceğini söyleyen Kurtulmuş, bu süreçte özel sektörle yakın ilişkiler izinde çalışacaklarını söyledi.

“İlk 9 aylık rakamlar umut verici

Gelecek dönemde Şura’da ortaya çıkacak fikirler çerçevesinde turizm diplomasisini daha etkin kullanacaklarını söyleyen Kurtulmuş şöyle devam etti: "Türkiye'nin son iki yılda yaşadığı tecrübeler önemlidir. Rusya ile yaşanan uçak krizi, FETÖ'nün darbe girişimi ve Batı'da yapılan olumsuz algı operasyonlarına rağmen güçlü bir şekilde ayakta kalmıştır".

Türkiye'nin ilk 9 ayda elde ettiği turizm sonuçlarının gelecek açısından umut verdiğini belirten Kurtulmuş, "İlk 9 ayda Türkiye'ye gelen turist sayısı 26 milyonu geçti. Sadece Eylül ayında 4 milyon yeni turist geldi. Geçen eylül ayına göre yüzde 40, ilk 9 aylık dönemde ise geçen yılın aynı döneminde yüzde 30'a yakın artış kaydettik" dedi.

3. hamle için hedef: Doğu Asya ülkeleri, Çin ve Hindistan

Türk turizminde stratejilerinin temelini pazar çeşitliliği oluşturmak olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Önümüzdeki 3. hamle döneminde Doğu Asya'dan Çin, Hindistan gibi ülkelerin kapısını çalacağız. Bu ülkelerden gelen ziyaretçi sayısını artırarak milyonlarla ifade edilir hale getireceğiz" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.