Mükemmel otel konaklamasının formülü bulundu

Hotels.com’dan mükemmel otel konaklamasının formülü: Konfor, temizlik ve cana yakın bir otel personeli.

31/12/2019 23:40
Mükemmel otel konaklamasının formülü bulundu

Hotels.com, 5 milyondan fazla konuğun dünya çapında yüz binlerce otele ilişkin yaptığı 148 milyon yorumu analiz etti.

Sonuçlar, bir veri uzmanı tarafından matematiksel bir formüle dönüştürüldü:

C25 + T35 + Y10 + F2 + S + K + M7 + H + Kİ + ½Sİ = Otel Mükemmelliği

Temizlik ve konfor, zengin bir kahvaltıdan veya lüks bir havuzdan 35 kat daha önemli. Formül, Hotels.com’un ‘Loved by Guests Ödülleri'ni belirleyen yorumları onurlandırmak amacıyla yaratıldı.

Hotels.com'un mükemmel bir otel konaklaması için milyonlarca müşteri yorumuna ait 148 milyon cümleyi temel alarak hazırladığı formülün ortaya koyduğu üzere internet ve akıllı telefon çağı, otel görüşlerinin paylaşımı konusunda insanların elini güçlendirmiş durumda. Formül, Hotels.com Loved by Guests Ödülleri'nin kazananlarını belirleyen milyonlarca yoruma adandı. Loved by Guests Ödülleri, gerçek konuk görüşlerini temel alarak dünya çapında en iyi otelleri onurlandırıyor.

Hotels.com sitesinde yer alan 25 milyondan fazla misafir görüşü sayesinde 2016 verilerinde yapılan ayrıntılı inceleme, mükemmel bir otel konaklaması için doğru formülü ortaya koydu.

C25 + T35 + Y10 + F2 + S + K + M7 + H + Kİ + ½Sİ = Otel Mükemmelliği

Formülde yer alan kısaltmalar ise şu anlamlara geliyor:

C = Personelin cana yakınlığı

T= Odanın temizliğiyle ilgili algı

Y= Yatağın rahatlığı

F= Makul Fiyata İlişkin Algı

S= Odanın Sessizliği

H = Havuz

K= Kahvaltının dahil olması

M = Konum/Yürüme mesafesi/ulaşım

Kİ = Ücretsiz kablosuz internet

H= Odada sıcak içecek hazırlama imkânı

Sİ = Genel olarak otel mükemmelliği

Araştırma, otel mükemmelliğini yaratanın basit şeyler olduğunu, lüks ekstraların mükafat olarak görüldüğünü ortaya koydu. Hotels.com verileri, temizliğin ve konforun zengin bir kahvaltıdan, lüks bir havuzdan veya odadaki gösterişli bir kahve makinesinden 35 kat daha önemli olduğunu gözler önüne serdi. Ayrıca, internet sayesinde herkesin birbirine bağlı olduğu bir dünyada, cana yakın ve yardımsever personelin ücretsiz kablosuz internete göre 10 kat daha etkili olduğu sonucu dikkat çekti.

Hotels.com araştırmasını yöneten Tüketici Psikoloğu Dr. Simon Moore, sonuçları şöyle değerlendirdi: "Hepimiz lüks otellerin ve güneşli plajların hayalini kursak da; aslında bir otel seçerken en çok önem verdiğimiz noktalar, bize insanlıkla ilgili çok daha temel bir şeyi anlatıyor. Hotels.com müşterilerinin paylaştığı 148 milyonu aşkın yorumun analizi, misafirlerin gerçekten önem verdiği asıl unsurların temel insani ihtiyaçlarıyla ilgili olduğunu gösteriyor. Psikolojik bir bakış açısıyla risk ve rahatsızlık hissi, nispeten olumlu olan avantajlara göre beşte bir oranında ağır basıyor.

Bu nedenle, konukların konfora ve temizliğe, lüks havuzlardan ve güzel yemeklerden daha fazla önem vermesi şaşırtıcı değil. Temizlik ve konfor; rahatlık, emniyet ve güven ihtiyaçlarımıza yanıt veriyor. Otelin iyi bir konumda bulunması ise başkalarıyla bağlantı kurma ve gerek duyduğumuzda kaçabileceğimiz bir yere sahip olma ihtiyacımızı karşılıyor. Personelin cana yakınlığının müşteri memnuniyetinde oynadığı önemli rol, doğamız gereği sosyal varlıklar olduğumuz için gülümsemeyle karşılanmayı ve sohbet etmeyi sevdiğimizi gösteriyor. Hoş karşılanmış ve grubun bir parçasıymış gibi hissetmemizi sağlıyor."

Hotels.com markası Avrupa, Orta Doğu ve Afrkia (EMEA) Bölgesi Başkan Yardımcısı Isabelle Pinson ise, “Giderek daha fazla konuk, seyahatleri için rezervasyonlarını diğer konukların önerilerine göre yapıyor; tüketici davranışları da konuk yorumlarının geleneksel otel yıldızı puanlarına göre daha önemli hâle geldiğini gösteriyor. Ancak bazen ortada o kadar çok bilgi oluyor ki; neyin önemli olduğunu anlamak zorlaşabiliyor. Bu yeni formül, bir otel konaklamasını mükemmel yapan unsurların ne olduğuyla ilgili tartışmalara bir son verecek" dedi.

‘En iyilerin de en iyisi’ olan bir otelde check-in yapmak için bu yılki Hotels.com Loved by Guests Ödülleri'nde altın derecesine layık görülen 2 bin 500 otele göz atabilirsiniz. Olağanüstü olarak değerlendirilen bu otellerin tümü 4.7 veya daha yüksek bir ortalama misafir puanı elde etti. On ayrı "En iyiler" kategorisinde 1.000 otel daha, kazanan olarak ilan edildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.