Moskova'da 3 günlük Türkiye Festivali

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, mayıs ayı içinde Rusya'nın başkenti Moskova'nın merkezinde 150 bin metrekarelik bir parkta 3 günlük Türkiye Festivali düzenleneceğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Moskova'da 3 günlük Türkiye Festivali

TÜROFED Başkanı Ayık, mayıs ayında Moskova'da düzenlenecek ve 3 gün sürecek festivalde, Türkiye'yi her yönden Rus halkına tanıtacaklarını belirtti. Geçen yıl uçak krizi nedeniyle büyük düşüş yaşanan Rusya pazarının bu yıl en aktif pazarlardan biri olmasını beklediklerini dile getiren Osman Ayık, Rus pazarını biraz daha motive etmek istediklerini anlatarak, "Mayıs ayının son haftasında Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da 150 bin metrekarelik büyük bir park kiraladık ve orada 3 günlük Türk Festivali yapmayı planlıyoruz.Tüm turizmin birleşenleri, tüm sivil toplum örgütleri olarak bir araya geldik" dedi.

"Türkiye'yi Rus halkıyla tanıştırmak istiyoruz"

Projenin çok kapsamlı olduğunu vurgulayan Ayık, "Türkiye'yi her yönüyle Rus halkıyla tanıştırmak istiyoruz. Unutulmuş gibi görünen Türkiye'yi tekrardan Rus halkına anlatmak ve hatırlatmak istiyoruz. Gastronomiden, kültürel ve turistik değerlere kadar birçok değeri bu festivalde tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.

Sektör sorunları referandumdan sonra ele alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya ziyaretinde yaptıkları görüşme hakkında da bilgi veren Osman Ayık şu ifadeleri kullandı:

"10 maddelik bir sorunlar paketini ilettik. Ama referandum süreci ister istemez şu anda taleplerimizi gündeme getirmeyebilir. Herkes tarafından biliniyor sektörün sıkıntıları, sorunları. Dolayısıyla biz 17 Nisan sabahından itibaren inşallah bu konulara da eğileceğini tahmin ediyoruz ve görüşme taleplerimizi devam ettireceğiz. İnşallah 2017 yılında sektörümüz adına önemli destekleri de tekrardan sağlayıp en azından kaldığımız yerden devam fırsatı buluruz diye düşünüyoruz." (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.