Molton'dan 50 yeni otel hedefi

IHK (Investment Holding of Knowledge) kurucusu İbrahim Halil Korkmaz, önümüzdeki beş yılda Molton markası altında 50 otel açmayı hedeflediklerini söyledi.

31/12/2019 23:40
Molton'dan 50 yeni otel hedefi

Rus turistleri Antalya’ya getirmek için IHK’yı (Investment Holding of Knowledge) kuran İbrahim Halil Korkmaz, otelciliğe ise 1992 yılında küçük bir oteli devir alarak adım attı. 47 yaşındaki girişimci, önümüzdeki beş yılda oluşturduğu Molton markası altında 50 otel açmayı hedefliyor.

Haftalık Para Dergisi’nde yayımlanan habere göre, Korkmaz 2012 yılında iki ortağıyla birlikte Molton Hotels’in ilk şubesini İstanbul’da açarak şehir otelciliğine girdi. Günümüzde Molton markası altında işlettikleri otel sayısının yediye ulaştığını belirten Korkmaz, bu yıl İstanbul Karaköy, Osmaniye, Elazığ, Eskişehir ve Ankara’da oteller açacaklarını söylüyor.

Önümüzdeki beş yılda otel sayılarını 50’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirten İHK Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Korkmaz, “Yurtdışındaki ilk otelimizi 2018 yılında Rusya’da açacağız” diyor. Şehir otelciliği kavramının marka şehirler için ipuçları taşıdığına dikkat çeken Korkmaz, “Şehrin markalaşmasında pazarlama son derece önemli. Marka olmanın ilk kuralı güven ve istikrar olmalı.

Artık biliyoruz ki, iyi tasarlanmış bir marka öyküsü, kitlelerin bir şehri ziyaret etme kararında ve ekonomik hareketlilik oluşumunda büyük etki yaratıyor. Örneğin Venedik’in iletişiminde romantizmin ana tema. Paris ‘aşk’, Milano ‘moda’, Rio ‘karnaval’, Tokyo ‘gelecek ve teknoloji’ kavramlarını sahiplenmiş durumda” diyor. Günümüzde otelcilik alanında büyüyen IHK Holding’in reklam, enerji ve danışmanlık alanında da yatırımları var.

1995’te Antalya’da kurulan İzo Tur’u da bünyesinde barındıran holdingin geçen yıl cirosu 38 milyon lira olarak gerçekleşti. 2012’de kurduğu Puck Global Tanıtım Ajansı’yla Türkiye’nin tanıtım kampanyalarıyla ilgili ihalelere de giriyor. Korkmaz ve ekibi bu yılki ciro hedeflerini 60 milyon lira olarak belirlemiş.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.