Mısır turizmi Rusya'ya alternatif pazar buldu

Rusya yasağını aşamayan Mısır turizmi yeni pazarlara yöneldi. Mısır, Almanya başta olmak üzere diğer ülkelere yönelik yoğun reklam kampanyalarına öncelik verdi.

31/12/2019 23:40
Mısır turizmi Rusya'ya alternatif  pazar buldu

Bir yıldan bu yana Rusya’dan gelecek charterlere kapalı-yasaklı olan Mısır, Rusya hükümetinden hala izni alamadı. Rusya yasağını aşamayan Mısır turizmi yeni pazarlara yöneldi.

Mısır ve Rusya turizmi ile hükümet yetkililerinin yaptıkları son görüşmelerden somut bir karar çıkmadı. Öte yandan Mısır, başta Almanya olmak üzere Avrupa pazarlarında yoğun reklam kampanyasını devreye soktu.

Mısır turizmi İtalya ile başlayıp gücünü test edecek

Avrupa pazarlarında, Almanya, İngiltere gibi temel turist kaynaklarına da kapalı konumda bulunan Mısır, güven tazelemek için ilk operasyonlarına İtalya’dan gelecek charterle başlayacak.

Mısırlı yetkililer, İtalya’da yapılacak testin diğer ülke pazarlarına yansımasını bekliyor. Mısır turizmi, Doğu Avrupa ve civarında; Polonya, Ukrayna, Slovakya ve Slovenya pazarlarında da konumunu güçlendirmek istiyor. Diğer yandan başta İngiliz turizmciler ve şirketleri, hükümetlerinden Mısır seyahat engeline yönelik tavsiye ve önerileri kaldırmasını, iyileştirmesini talep ettiler.

Mısır turizminde biometrik zaman işliyor

Diğer yandan Mısır ve Rusyalı yetkililerin turist güvenliği konusunda büyük oranda anlaştığı geriye kalan esas meselenin ise havalimanları çalışanlarının iş yerlerine girişte biometrik sistemin kurulması gibi birkaç konuda düğümlendiği vurgulandı. Mısır hükümeti de bu istekler için 10 haftalık bir sürede donanımları tamamlayıp, yıl sonuna kadar iznin çıkmasını planlıyor. (Mısır Bülteni)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.