Mısır'dan teşvik atağı

Artan ziyaretçi sayısına rağmen eski sayılara henüz kavuşamayan Mısır, turist getiren tur operatörlerine parasal desteği artırmaya karar verdi.

31/12/2019 23:40
Mısır'dan teşvik atağı

2011 yılından bu yana turizm sektöründe kriz yaşayan Mısır, teşvikleri artırmaya karar verdi. Eskiden Luksor ile Aswan arasında 300 geminin gidip geldiği Nil nehrinde şuan ancak 20 gemi hizmet veriyor. Kızıldeniz kıyılarındaki tatil beldelerinde turist sayısı artsa da, bu sayı eski seviyeye ulaşmaktan uzak kaldı. 2017 yılının ilk yarısında 3.5 milyon turist ağırlayan Mısır, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52.3 artış sağladı. Ama bu rakam bile, 2010 yılında ağırladığı 14.7 milyon turist sayısının oldukça altında kaldı.

Tourexpi'nin "ravelnews.ch"adlı turizm sitesinden aldığı habere göre, bu duruma çare bulmaya çalışan Mısır Turizm Bakanlığı, Mısır'a yapılacak charter uçuşları için verilen teşvikleri artırma kararı aldı. Buna göre, yurtdışından Luksor, Aswan, Marsa Matruh, Taba ve Alameyn havalimanlarına uçan ve doluluğu en az yüzde 70 olan uçaklar için 3000 Dolar ödenecek. Mısır, 2016 yılından bu yana aynı şartlar altında uçak başına 2000 Dolar ödemişti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.