Mısır'dan Rus turiste büyük hazırlık

Turizm sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, Mısır Hükümeti hazırlıklara başladı. Turistlere yönelik çok sayıda terör olayıyla karşılaşan Mısır turizmi, benzer bir olayı bir daha yaşamamak için olağanüstü önlemlerle şimdiden kolları sıvadı.

31/12/2019 23:40
Mısır'dan Rus turiste büyük hazırlık

Rus turistlerin en çok beğendikleri yer olan Şarm El Şeyh yöresindeki tüm oteller, artık kapılarında silahlı güvenlikler bulundurma yanında, otele gelen turistleri daha kapıda isimlerinin kayıtlı olup olmadığına ve hatta turistleri getirecek araçların bile önceden bildirilmiş olmasına dikkat ediyorlar. Ahmet Coşkunaydın'ın haberine göre, Mısır havaalanlarında da Rus turistler için özel kontuarlar hazırlandı ve buralarda onların giriş, çıkış ile vize işlemleri yapılma aşamasına gelindi.

Mısır, özellikle kış aylarında Kızıldeniz yöresiyle yüz binlerce Rus turistin hedefi durumunda. Mısır hükümetini bu yıl son derece sıkı önlemler almaya yönelten olaylar arasında 31 Ekim 2015 tarihinde, Mısır’dan Rusya’nın Saint Petersburg kentine gitmek üzere havalanan ve havalandıktan 23 dakika sonra düşen uçağın IŞİD tarafından düşürüldüğü iddiaları etkili oldu.

Söz konusu Airbus, A-321 tipi yolcu uçağında 217’si yolcu olmak üzere 224 kişi yaşamını yitirmişti. Mısır, yine yıllar öncesi, bir Japon turist grubuna yapılan saldırıda 65 turistin öldürülmesi olayını yaşamış ve bu olayın ardından, uzun süre, bu ülkeye turist gelmez olmuştu. Bu olayın ardından başlatılan ve tüm dünyada aynı anda paylaşılan tanıtım programlarıyla olay unutturulmaya çalışılmış, ardından ülkeye turist akmaya başlamıştı.

Mısır’ı en çok tercih eden ülke vatandaşları arasında ise Rus turistler ilk sırayı alıyor ve sayıları her geçen gün artmaya da devam ediyor. 1951 yılında sadece 100 bin turist ağırlayabilen Mısır, turizmin önemini fark edip bunu bir devlet programı haline getirince gelen turist sayısı da hızla artmıştı. 1981 yılında, 1.8 milyona ulaşan turist sayısı, 2000 yılında 5.5 milyona, 2010’da da 14.5 milyona zıplamıştı.

Ülkenin yaşadığı iç huzursuzluklar ve terör olayları nedeniyle, gelen turist sayısı hızla düşmüş ve 2013 yılında bu sayı 9 milyon 500 bine gerilemişti. Son alınan önlemler doğrultusunda, ülke yeniden çok sayıda turisti ağırlamanın hazırlığında.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.