MICE sektörü çalışanları tek çatı altında toplandı

Turizm gelirlerinin yüzde 35'lik diliminde söz sahibi olan MICE (Meetings, Incentives, Conferencing, Events-Toplantı, İnsentiv, Konferans, Etkinlikler) sektörü, Uluslararası MICE Derneği (I-MICE) derneği çatısında güçlerini birleştirdi.

31/12/2019 23:40
MICE sektörü çalışanları tek çatı altında toplandı

Toplantı, İnsentiv, Konferans, Etkinlik alanında çalışanlar Uluslararası MICE Derneği (I-MICE) derneği çatısında güçlerini birleştirdi. Yılın 12 aylık döneminde yapılabilen MICE (Meetings, Incentives, Conferencing, Events-Toplantı, İnsentiv, Konferans, Etkinlikler),  kurumsal turizm olarak da bilinen alanda faaliyet gösteren şirketler güçlerini birleştirdi. Turizm sektörünün sıkıntılı bir döneminde önemli adım atarak güçlerini birleştiren sektör temsilcileri, Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn'da gerçekleştirilen bir etkinlikle kuruluşlarını kamuoyuna açıkladı.

Toplantı Uluslararası MICE Derneği (I-MICE) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Söyler’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda Söyler’in yanı sıra, Uluslararası MICE Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Kurt birer konuşma yaptı.

Sektörü geliştirecek projelere imza atacaklarını belirten Söyler, “Üyelerimizin de bu çalışmaların içinde yer almasını sağlayacağız. Önceliğimizi, üye ve sektör paydaşlarının sorunlarına çözümler bulmaya vereceğiz” dedi.

Türkiye’nin içinde geçmekte olduğu zor sürecin kongre turizmini son derece olumsuz etkilediğini hatırlatan Söyler şu bilgileri verdi: “2016’da bu konuda ciddi kan kaybı yaşandı. Derneği, kanayan yaraları sarıp, daha güçlü hale gelmek için kurduk. Sektörün yararına olabilecek tüm projelerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte çalışmaya hazırız.”

Derneği Türkiye’de MICE sektörüne hizmet veren üye ve paydaşları tek çatı altında toplamak amacıyla kurduklarını belirten Hüseyin Kurt ise, şunları söyledi:

“Geleceğe hazırlanıp, daha etkin ve donanımlı örgütsel bir yapılanma sağlamak istiyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu krizi hızlı atlatmak için yurtdışında yapılacak çalışma ve tanıtımların hızlandırılması gerekiyor. Bunlar yapılmazsa, sektördeki sıkıntıların 2019 yılına kadar devam edeceğini öngörüyoruz. Ülkemizin çok özel bir dönemden geçtiği göz önüne alınarak, tanıtım çalışmalarında temponun daha da hızlandırılması gerekiyor.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.