Medeniyetler kentinde turizm

Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler İşletmeciler Birliği(GATOB) Başkanı ve Real Konak Hotel Genel Koordinatörü Hüseyin Aslan, Mardin Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret etti

31/12/2019 23:40
Medeniyetler kentinde turizm

Aslan; Vali Yaman’ı makamında ziyaret etmeden kapıda karşılanıyoruz sonra makama kadar eşlik ediliyor. Vali makamına giriyorsunuz kapıda  karşılıyor  sizi Vali Yaman, samimi,içten ve güler yüzlülüğüyle tokalaşıyorsunuz. Devlet tecrübesi yüksek, turizm  konularına  vakıf olan olan bir vali gördük karşımızda.

Vali Yaman ile 35 dakikalık bir görüşmemiz oldu. Valinin özelikle Mardin turizmi  için çok güzel işlere imza atacağına inanıyorum. Yeter ki Mardin halkı valinin değerini bilsin Mardin kazanacaktır.

Mardin Valisi Cumhurbaşkanımızın çok başarılı bulduğu ve Cumhurbaşkanımızın gözdelerinden olan bir validir.  Mardin’deki esnafı ve köyleri tek tek ilgilenip hizmet götüren Yaman, Mardin’de turizm ile ilgili yaptığı çalışmalarla da dikkat çekiyor

Başta Mardin, Batman, Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu turizminin masaya yatırıldığı ziyarette bölge turizminin canlandırılması için neler yapılması gerektiği konuştuk.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mardin Valisi Mustafa Yaman, başta Mardin olmak üzere bölge illerinde turizmin canlandırılması amacıyla  “Turizm Çalıştayı” düzenleyeceklerini söyledi.

Kente turizm guruplarının kente yönelmesi amacıyla çalışmaların geniş kapsamlı ele alınması gerektiğini vurgulayan Vali Yaman, “Fuarlarda, bal, çerez tanıtımı yapmaktan artık vazgeçip kentin tarihi ve turistik değerlerini ön plana çıkartacak hazırlıkların yapılması gerekiyor. Acentelerin kentimize gelmesi için daha güçlü görüşmeler yapmayı planlıyoruz. Mardin, terör olaylarından sonra çok yıprandı. Birçok otel kapanma noktasına gelmişti. Kentin turizmini yeniden canlandırmak için her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.

“Bölgemiz artık terörle değil turizmiyle anılmalı”

Bölgenin artık terörle anılmaması gerektiğini vurgulayan GATOB Başkanı ve Real Konak Hotel Genel Koordinatörü Hüseyin Aslan, “Mardin kültürel ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra farklı dil ve dinlerin bir arada yaşadığı ender kentlerimizden biridir. Mardin bu özelliğiyle turizmcilerin gözdesi durumundadır. Fakat son zamanlarda yaşanan terör olayları, ne yazık ki başta Mardin olmak üzere bölge turizmini baltaladı ve bitirme noktasına getirdi. Ancak milletin feraseti ile terör olayları kazılan hendeklere gömüldü. Bölgeye hükümetin teşvikleri ve destekleri sayesinde yeniden can gelmeye başladı. Çözüm Süreci’ndeki huzura yeniden kavuşmak için bu konuda bizlere de görevler düştüğü inancında olduğumuz için yollara düşüp Mardin’e geldik. Mardin Valimizle görüştük. Daha sonra da terör olaylarının yaşandığı diğer illerimizi ziyaret ederek mülki amirleri ile görüşmeler yapacağız. Amacımız, bölgemizde yok edilmek istenen huzurun, barışın, kardeşliğin yeniden tesis edilmesinin sağlanmasıdır” dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.