Mavi Bayraklar törenle teslim edildi

Uluslararası koordinasyon Merkezi Kopenhag’da bulunan ve ülkemizde ilk defa 1993 yılında Turizm Bakanlığının öncülüğünde başlatılarak; projesi Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen Mavi Bayrak Programı dahilindeki denetimlerde sona gelindi.

31/12/2019 23:40
 Mavi Bayraklar törenle teslim edildi

Manavgat Kızılağaç Turizm Merkezinde Türçev Antalya İl Koordinatörlüğünden Mustafa Ergiydiren, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğünden Mustafa Atalay ve Bölge Mavi Bayrak Temsilcisi Mikail Güzel tarafından son denetimlerini yapan komisyon kriterlere uygun olan tesislere mavi bayraklarını teslim etti.

Mavi Bayrak Programı ile ilgili bilgi veren Türçev İl Koordinatör Yardımcısı Ergiydiren;

Plaj, Marina ve yatlara verilen ve uluslararası bir çevre ödülü olan mavi bayrak ödülü;

  • Deniz suyunun temizliğini,
  • Çevre yönetimine verilen önemi,
  • Çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığını,
  • Plaj ve marinayı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğini garanti eden bir marka ve eko-label özelliği taşımaktadır.

2017 turizm sezonunda Türkiye genelinde 454 plaj, 22 marina ve 13 yata verilen mavi bayrak ödülünün neredeyse yarısı Antalya’da bulunmaktadır. Antalya’da bu yıl; 200 plaja 5 marinaya, 5 adet te yata mavi bayrak ödülü kriterlere uygun bulunarak verilmiş ve denetimleri de; Türçev Antalya İl Koordinatörlüğünün başkanlığında kurmuş olduğu; aralarında; Antalya İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden bir yetkilinin, Turizm Müdürlüğünden bir yetkilinin ve Mavi Bayrak Bölge Sorumlusunun bulunduğu bir  komisyonca yapılarak kriterler uygun olan tesislere mavi bayrakları teslim edilmiştir” dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.