Lüks oteller zincirinin CEO'su çalışanlarını dövdü

İstanbul'da Ofton İnşaat'a bağlı MGallery by Sofitel, ibis Style ve DoubleTree by Hilton Piyalepaşa adlı lüks otellerde çalışan yaklaşık 200 sendikasız işçi, iki ayı aşkın bir süredir maaş alamayınca iş yavaşlattılar.

31/12/2019 23:40
Lüks oteller zincirinin CEO'su çalışanlarını dövdü

İşçilerin haklarını aramak için iş yavaşlatması üzerine otelin CEO'su Yusuf Çavdar'ın çalışanlara saldırdığı iddia edildi. Haber.sol.org'ta yer alan habere göre, hızını alamayan CEO, dövdüğü işçileri bir de şikayet etti. İstanbul'da İsmail Hakkı Altun ve Yusuf Şimşek adlı patronların sahibi olduğu lüks otellerde, çalışanlara iki ayı aşkın süredir maaş ödenmedi.

MGallery by Sofitel, ibis Style ve DoubleTree by Hilton Piyalepaşa adlı otellerde çalışan yaklaşık 200 işçi maaşlarını alamayınca iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta sonu otele gelen patron temsilcisi ve otelin CEO'su Yusuf Çavdar, çalışanlardan Fırat Baran adlı garsona ve Murat Aslan adlı aşçıya küfrederek saldırdı. İki çalışanı yumruklayarak darp eden CEO otelden ayrıldı. 

Can güvenliklerinin olmadığını savunan otel emekçileri, ertesi gün işe gitmeyi reddettiler. Bunun üzerine de 15 çalışan işten çıkarıldı.

SALDIRIYA UĞRAYAN GARSON YAŞADIKLARINI ANLATTI

Olayı sosyal medya hesabından anlatan garson Fırat Baran şunları söyledi:

Bizler Ofton inşaat'a bağlı MGallery by Sofitel the Elysium otelinin işçileriyiz. Otelde 9 aydır maaşlarımız gecikiyor. Son iki buçuk aydır da maaşlarımız yatmıyor ve 10 Nisan'dan sonra yatacağını söylüyorlar. Dün itibariyle iş yavaşlatma eylemine başladık. Gece saat 01.00 sıralarında otelin güvenlik elemanları gece aşçısını zor kullanarak dışarı atmak istediler. Daha sonra otelin CEO'su Yusuf Çavdar aşçının yanına giderek küfür edip tokat attı. Bunu duyunca olay yerine gitmemle birlikte CEO bana da küfür, tekme ve yumruklarla saldırdı.

Aşçı arkadaşımızı darp raporu almaya gönderdik. Yarım saat sonra ben lobiden evime doğru yola çıkarken otelin CEO'su 'Senin ananı s...' diyerek üzerime atladı, ben  de kendimi koruma hakkımı kullandım. Dışarı çıkarıldığımda olay bitti. Evime geçtim, üstüm başım yırtılmıştı. Sabah olduğunda otel tarafından, 'Buralarda sakın dolaşma' diye tehditler aldım. Otelin güvenliklerine 'Gelirse dövün' talimatı verilmiş. Otelin içinden bayağı destek mesajı ve telefonu aldık. Durum bundan ibaret."

CEO HIZINI ALAMADI, DÖVDÜĞÜ İŞÇİLERİ BİR DE ŞİKAYET ETTİ!

Üç gün otele mazeretsiz olarak gitmediği takdirde işten çıkarılacaklarını belirten işçiler, "Biz de otele gidip parmak okuttuk. Amacımız 'işe gelmediler' bahanesiyle işten çıkarılmamak. Parmak okuttuk ama içeri alınmadık. Parmak okuttuğumuz sorada otelin önünden Fırat Baran ve Murat Aslan'ı polisler ekip otosuna alarak Feriköy Polis Merkezine götürdük. Arkadaşlarımız hakkında otelin CEO'su örgüt propagandası yapmak, PKK sempatizanı olmak, huzur bozmak, sosyal medya aracılığıyla otelin itibarını zedelemek' gibi bir dizi asılsız gerekçeyle şikayette bulunmuş" dedi. CEO'nun saldırısına uğrayan garson Fırat Baran ve aşçı Murat Aslan, dün ifade verdiler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.