Lionel Hotel’in farkı 'Ulaşılabilir lüks' sunması

2016’nın son aylarında hizmete giren Lionel Hotel, açılışının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen, kendi müdavimlerini yaratmayı başardı. İstanbul’un ışıltısına eşlik eden en yeni iş otellerinden biri olan Lionel Hotel İstanbul’u Pazarlama ve Satış Direktörü Burçak Atak, Turizm Aktüel okurlarına anlattı.

31/12/2019 23:40
Lionel Hotel’in farkı 'Ulaşılabilir lüks' sunması

Lionel Hotel İstanbul’u ana hatlarıyla tanıtır mısınız?

İstanbul’un önemli ulaşım merkezinde yer alan  ve şehir içi ulaşım kolaylığı bulunan otelimizde, iş merkezleri ve  fabrikalara yakınlığı, tarihi yarımadayı kucaklayan konumu ile iş ve turistik amaçlı gelen tüm misafirlerin konaklama ihtiyaçlarını konforlu bir şekilde karşılayan bir şehir otelidir.

Operasyonel ihtiyaçlar planlanarak hayata geçirilen  binanın tamamı cam giydirme.  Bu özelliğine yüksek tavan özelliği eklendiğinde ışıl ışıl  ferah mekanlarla karşılıyoruz konuklarımızı. Otel Maslak’tan Haliç’e oradan Bakırköy’e uzanan Marmara Denizi’ni de içine alan harika bir panoramik manzaraya sahip.  Minimum 30 m²  den başlayan altı farklı kategoride 231 misafir odamız bulunuyor.  Ağırlıklı oda dağılımını superior  odalarımız oluşturuyor.  Oda dağılımından bahsedecek olursak;  131 adet supperior oda,  70 tane standart, 14 tane deluxe oda,  4 junior, 4 corner suit,  10 tane de connection odamız mevcut.

Bunun yanı sıra tamamı gün ışığı alan, teraslı  50 m² ila 235 m² arasında 10 toplantı odası ile değişen ihtiyaçlara cevap verebiliyoruz.  Ayrıca ileri teknolojiyle donatılmış, gün ışığı alan 5m tavan yüksekliğine sahip  toplam 1070 m²’lik kolonsuz, ihtişamlı balo salonumuzla fuar, kongre ve yemekli organizasyonlarda rakipsiz bir seçenek sunuyoruz.  Araç girişine imkan tanıyan bir yapıda oluşturulan balo salonumuz, tiyatro düzeninde 750 kişi, banket düzeninde 600 kişiyi ağırlayarak, geniş katılımlı düğünlere de ev sahipliği yapıyor.

Bir otelin başarısında ekip çalışması yadsınamaz.  Bizim de açılış tecrübesi olan başarılı bir ekibimiz var. Hedeflerimize ulaşmamızda ekip bilinci ile hareket ederek mükemmel uyumu yakalamak  ilk önceliğimiz.  Ekibiniz eğitimli ve deneyim sahibi olup buna bir de aidiyet duygusu eklenince sonuç da iyi oluyor.  Bu sebeple uzmanlığına güvendiğimiz kişi ve kurumlar ile zaman zaman eğitim çalışmaları yaparak sektör gelişmelerine adapte oluyoruz, çalışanlarımızın kendilerini yenilemelerine, geliştirmelerine olanak sağlıyoruz.

Lionel Hotel’i diğer otellerden ayıran en büyük özelliği nedir?

Yönetim felsefesi olarak fark yaratan, konuk odaklı, konuğun isteklerini önceden belirleyen hatta farkında olmadığı ihtiyaçlarına yönelik hizmet veren bir tesis olma hedefimiz var. “Değer yaratan deneyimler” yaşamaya davet ediyoruz konuklarımızı. Farkımız hizmete duyarlı, “ulaşılabilir lüks” konseptini sunmamız.  Modern mimarisi ve zarif detayları teknoloji ile harmanlamayı başardığımızı düşünüyorum. 

Şehri keşfetmeyi sevenlerin yeni cazibe noktası olan Lionel Hotel’in her detayı, aslında onu farklı kılmaya yetiyor.  Yalın çizgisi, özel dekorasyonu ve minimalist tarzı ile dikkat çeken otelimizin geniş lobisi, misafirlerimize keyifle kullanabilecekleri bir yaşam alanı sunuyor. Lionel Hotel, gelişen Bayrampaşa bölgesine değer katacak olan bir proje. Bölgenin açık ara tek deluxe beş yıldızlı oteli. Biz konuk odaklı hizmet kalitesi ile adımızdan söz ettireceğiz.

Otelinizin müşteri profilinden bahseder misiniz?

Biz pazarlama stratejimizi pazarın talep özelliklerine uygun olarak belirledik.  Risk dağıtım yöntemini önemseyerek, 360 derece pazarlama stratejisi ile hareket ediyoruz. Yani yumurtaları tek sepette toplamadık.  İç pazarın yanı sıra,  Latin Amerika, Uzakdoğu, Ortadoğu, Balkan pazarları yer alıyor. Geçtiğimiz yıllara oranla sayısı azalmış olsa da Avrupa pazarından da konukları ağırlıyoruz.  Avrupa’dan özellikle online kanallardan çok rezervasyon alıyoruz.  Ekibimizin çok iyi kurgulanmış ve uygulanmakta olan bir online satış senaryosu var.

Bayrampaşa malum tekstil ve makine sanayi üretimi yapan iş şirketler ve fabrikalar ile çevrili.  Bu şirketlerin yerli yabancı bir konuğuna ev sahipliği de yapıyoruz.  Ayrıca bir çok kurumun  toplantı gruplarını ağırlıyoruz. Sanayici ve iş adamlarından çok büyük destek görüyoruz.  Haliç Kongre merkezine ve İstanbul Kongre Merkezine oldukça yakınız. Dolayısıyla kongreye gelen katılımcılara da ev sahipliği yapıyoruz. Her kesime eşit mesafede durmak gibi bir ilkemiz var ve o doğrultuda hareket ediyoruz.

Biz bu bölgedeki diğer  5 yıldızlı komşularımız ile birlikte aslında otellerimizi değil, Bayrampaşa’yı duyuruyor ve tanıtıyoruz. Bu sebeple sorumluluğumuz gerçekten büyük.

Lionel Hotel’in spa, wellness, spor salonu imkanlarını anlatır mısınız?

Otelimizdeki  Oualia Exclusive SPA ve Fitness 3000 m2 alanı ile bölgenin en büyük SPA’sı. Bayan ve erkek konuklarımız için ayrı kullanım alanı sunuyoruz. İki hamam, iki sauna, iki buhar odası ve farklı tipte 10 masaj odası ile bölgenin en geniş kapasiteli Spa’sı olma özelliğine sahip. Menüsünde taş ve thai masajı, refleksoloji, lifting, anti age cilt bakımları, geleneksel Türk hamam bakımları bulunmakta. 

Çiftlere özel hazırlanan V.I.P. masaj odası  öne çıkan bir diğer unsur olarak konuklarımıza sunulmakta. Spa’da geleneksel kültürü yaşatmak amacıyla gelin hamamı da yer alıyor.  Son teknoloji ile donatılmış fitness salonu üyelik sistemi ile hizmet veriyor, şu an 1000’e yakın üyemiz var.

Oteliniz, diğer hizmet alanlarında iddialı olduğu gibi mutfağıyla da iddialı mıdır?

Otelimizin mutfağı  Executive Chef  Sami Bolu’ya emanet. Ana restoranımız Dorlion Restaurant. öğle ve akşam yemeklerinde A La Carte bir konsepte sahip. Sabah ise açık büfe güzel bir kahvaltı servisiyle başlıyor restoran güne.  Dorlion Restaurant  150 kişilik kapasiteyle hizmet sunuyor. Mönüde yerel tatlar yeni sunumlarla harmanlanıyor.  Açık mutfağa sahip restoranın pizza fırını da bulunuyor. Misafirlerimizin beklentilerine cevap veren bir mönüye sahip restoranda et yemekleri daha ağırlıklı. Farklı bir alanda bulunan Lionel Brasserie & Bar  ise 60 kişilik bir kapasiteye sahip.

Spa ve fitness alanlarımızdan gelen talepler oluyor. Yakın zamanda o konsepte de uygun büfesel ya da mönüsel olarak yiyecek ve içecek sunacağız. Günümüzde vejetaryenler, glüten hassasiyeti olanlar, alerjik sorunlar yaşayanlar oldukça fazla. Biz de mönümüzde vejetaryen seçeneklere yer verdik. Glütensiz talep olduğunda cevap verebiliyoruz. Bu tarz hassasiyetlerde konuklarımıza çözümler sunuyoruz. Dorlion Restaurant’ın yoğurtlu kebabı çok beğeniliyor. Kırmızı ette çok iddialıyız.

Lionel Hotel’in tercih sebebi olan özellikleri nelerdir?

Günümüzde yeni yapılan tüm oteller birbirinden güzel.  Fakat bir tesisi canlı ve farklı kılan, sizi ağırlayan ekip ve otelde yaşadığınız deneyimdir.  Bir oteli benzerlerinden ayrı kılan en önemli kriter; hizmet kalitesi ve o hizmeti misafire sunan ekiptir. Biz konuk memnuniyetini önemsiyoruz. Misafir için gerekli olan her şeyi,  en ince ayrıntısına kadar düşünüp, daha o otele gelmeden kurguluyoruz. İnsan faktörü bizim için çok önemli. Servisle öne çıkıyoruz. Sıcak ilgimizle misafiri sarıp sarmalıyoruz. Memnun olan 1 kişi beraberinde 90 kişiyi getirir.  

Açıldığınız dönemden bu güne misafirlerinizden ne gibi tepkiler aldınız?

Misafirlerimiz ekibimizin güler yüzünden çok memnun ve bunu her fırsatta dile getiriyorlar. Ekibimiz gerçekten konuklarımızın her türlü sorunuyla ilgileniyor. Kendilerini otelimizde çok rahat hissediyorlar ve biz de onlara tam da bunu hissettirmek için buradayız. Köşeli, sivri kurallarımız yok. Misafirlerimiz de bunu vurguluyor ve esnek olduğumuz için çok memnunlar. Yemeklerimiz çok beğeniliyor. Odalarımızın konforu çok övgü alıyor.

Sektöre iletmek istediğiniz  bir mesajınız var mı?

“Doğruların görünmez orduları vardır.” lafını çok severim.  Özü, sözü, hareketi bir olan kişi ve kurumların etik doğrular çerçevesinde var olabilmeleri öyle kıymetli ki.  Sektörün hızlı personel devri, zamanından evvel verilen terfiler, lüzumsuz hırslar, kopyala-yapıştır söylem ve uygulamalar, gerçek bilgi sahibi kişilerin yerini fikir sahibi kişilerin alması gibi konulardan üzüntü duyuyorum. Liyakatin görevi hak edene verilmesini diliyorum. Uzmanlığım gereği,  pazarlama ile satış konusunun farklı olduğunun altını çizmek istiyorum. Gelişmişlik düzeyi ancak uzmanlaşmış olmakla ölçülebilir.

Ayrıca gençlere yeterince destek ve söz hakkı verilmiyor.  Onlar bizim geleceğimiz. Fikirleri çok kıymetli çünkü teknolojinin içine doğdular. Benim bugün bir danışman ekibine ihtiyacım olsa çoğunu 15-25 yaş aralığındaki gençlerden oluştururdum. İlham veren projeler çıkardı eminim.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.