Laptop yasağı sona erdi

Mart ayından bu yana terör tehdidi gerekçesiyle Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 8 ülkedeki uçuşlarda kabine cep telefonu haricinde elektronik eşyaların alınmasını yasaklayan ABD, bugün yasağı kaldırdı.

31/12/2019 23:40
Laptop yasağı sona erdi

Atatürk Havalimanı’na yerleştirilen, katı, sıvı, tabaka patlayıcıları tespit etme özelliğine sahip tomografi tabanlı cihazların yasağın kalkmasını sağladığını anlatan yetkililer, “Bugün saat 06.45 TK03 İstanbul-New York uçuşuyla bu yasak kalkıyor. Perşembe günü de İngiltere’nin yasağı kaldırmasını bekliyoruz” dedi.

RAPOR HAZIRLADILAR

Yasaklama sonrası Atatürk Havalimanı’na alınan iki adet tomografi cihazını denetlemek için ABD’nin Ulaştırma Güvenlik İdaresi heyeti (TSA) ve İngiltere heyetleri İstanbul’a geldi. Hürriyet'in haberine göre, Atatürk Havalimanı’nda incelemelere başlayan ABD’nin TSA ekiplerinin özellikle tomografi cihazlarının bulunduğu köprülerde inceleme yaptığı belirtildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün saat 09.00’da Türk yetkililerle buluşan İngiliz Güvenlik yetkilileri, önce bilet ve bagaj işlemlerinin yapıldığı kontuarlarda yapılan işlemleri gözlemledi. İngiliz yetkililer daha sonra pasaport kontrolü sonrası yapılan güvenlik önlemlerini ve son olarak da  227 ve 228 numaralı köprülerdeki tomografi cihazlarının bulunduğu bölgelerde inceleme yaptı.

OKULLARA VERECEĞİZ

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, geçtiğimiz mart ayında başlatılan ABD’nin Atatürk Havalimanı’ndan yapılan uçuşlara getirdiği dizüstü bilgisayar ve tablet yasağının bugünden itibaren kalkacağını açıkladı. Aycı, yasak süresi boyunca THY tarafından satın alınan ve yolculara kullanılması için uçak içinde dağıtılan laptopların bir bölümünün de ihtiyacı olan okullara verilmesi için Yönetim Kurulu’na teklif götüreceğini söyledi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.