Kurdaki yükseliş kime yaradı?

Setur Genel Müdürü Ahmet Sönmez, kurlardaki yükselişten dolayı yerli turistin tatil için yurt dışına çıkışının yavaşladığını, yurt dışına çıkamayan Türk vatandaşlarının da yurt içinde tatile yöneldiğini belirtti.

31/12/2019 23:40
Kurdaki yükseliş kime yaradı?

Bu yıl turizmde geçen yıl yaşanan kötü gidişin izleri siliniyor. Setur Genel Müdürü Ahmet Sönmez, 2017’nin çok zor bir yıl olduğunu, 2018’in de zor olmasını beklediklerini ancak umutlu olduklarını söyledi. Sönmez, kurlardaki yükselişlerden dolayı Türkler'in tatil için yurt dışına çıkışlarının biraz yavaşladığını kaydedere, “Yurtdışına çıkamayan Türk vatandaşları da yurt içinde tatile yöneldi” dedi.

Sönmez, “Şirket olarak hem turizm, hem de duty free’lerde ciddi bir büyüme yakaladık. 2017 için yüzde 20 büyüme hedeflemiştik, yüzde 30’u aştık. Yurtdışı tatilinde biz yeni ürünlerle büyüme yakaladık. Ancak kurlardan dolayı yurt dışı tatillerinde daralma yaşandı. Duty free’lerde alışveriş yapan Türk yolcu oranında da azalma var ancak bu azalmalar çözülmeyecek şeyler değil. Toplama bakıldığında ise büyüme var” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.