Kriz önlemleri gerçekçi değil

Erdoğan'ın turizm sektörünü krizden kurtarmaya yönelik açıkladığı 'Komşunu da al gel' formülünü, RS FM'de, 'Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle' programında değerlendiren Kültür ve Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, "Bu tip yöntemlerle turizmi krizden kurtarmanın hiçbir gerçekçiliği yok" dedi.

31/12/2019 23:40
Kriz önlemleri gerçekçi değil

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın turizmcilerle buluşmasında başlatılacağını duyurduğu 'Komşunu al gel' kampanyasının turizmi krizden kurtaracak gerçekçi bir adım olmadığını ifade etti. ''Bu tip yöntemlerle turizmi krizden kurtarmanın hiçbir gerçekçiliği yok'' diyen Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kriz konusunda eksik bilgilendirildiğini belirtti. Krizin sebebinin siyasal olduğunu kaydeden Yücel, '''Özellikle Turizm Bakanı ve Bakanlık mensuplarının asıl sorunun siyasal nitelikte olduğu konusunda Cumhurbaşkanı'na bilgi sunmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Krizden çıkış arayan sektör temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında yaşayan yurttaşların, düğün ve sünnet gibi kutlamalarını Türkiye’de yapmaları çağrısı yaparken, gurbetçilere yönelik 'Komşunu da al gel' kampanyası başlattıklarını söylemişti. Sputnik'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını 'kendi hissiyatları' olarak nitelendiren Yücel, Cumhurbaşkanı'na kriz konusunda sunulan bilgi akışındaki eksikliklere dikkat çekti.

"Kimlerle görüşüyor nasıl bir bilgi akışı var bilmiyorum Sayın Cumhurbaşkanına ama, bu yöntemle turizmdeki kayıpların karşılanması mümkün değil.'' diyen Yücel, ''Özellikle Turizm Bakanı ve Bakanlık mensuplarının asıl sorunun siyasal nitelikte olduğu konusunda Cumhurbaşkanına bilgi sunmaları gerekiyor."

ALMANYA'DAKİ TÜRKİYE ALGISI OLUMSUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizi aşma heyecanını çok iyi anladığını belirten Yücel, o heyecanın bu sorunu çözmeye yetmeyeceğini söyledi. "Almanya Şansölyesi Merkel'in ziyaretinden sonra neler çıkacak bilmiyorum ama ilişkilerimiz son derece sıkıntılı. Alman televizyonlarında yapılan programlarda Türkiye algısı çok farklı. O algıyla birlikte oradaki yurttaşlarımızın, 'Türkiye'ye gidiyoruz' teklifinin, çok olumlu karşılanacağını zannetmiyorum."

Alınacak önlemlerin siyasi nitelikte olması gerektiğini söyleyen Bahattin Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eksik bilgilendirildiği uyarısını şu sözlerle yineledi: "Cumhurbaşkanı'na bilgiyi sunanlar doğru bilgi sunmuyorlar. Türkiye'nin izlediği dış politika, AB ile olan ilişkileri ve özellikle demokrasi konusunda eksikleri, sadece ekonomik bir krizle değil, belki de Avrupa Parlementosu'ndan çıkma ile yüz yüze kalabileceği yorumları yapılıyor. Böyle bir ülkeye turist gelmez."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.