Kongre turizminin şampiyonu belli oldu

ICCA (International Congress and Convention Association-Uluslararası Toplantı ve Kongreler Birliği) 2016 verilerini açıkladı. Buna göre, tüm olumsuzluklara rağmen Paris, en fazla kongre ve toplantıya ev sahipliği yapan şehirlerarasında ilk sıraya oturmayı başardı.

31/12/2019 23:40
Kongre turizminin şampiyonu belli oldu

Dünyada en fazla toplantı ve kongrelere ev sahipliği yapan ülkeler listesinde ise ABD başköşede duruyor. TUYED yönetiminin ICCA verilerinden derlediği bilgilere göre, 2016 yılında toplam 12 bin 212 uluslararası etkinlik gerçekleştirildi. Bu rakam, bir önceki yıldan 136 adet artış yaşandığı ve bu artışla tüm zamanların rekorunun kırıldığı ortaya çıkıyor.

ICCA uzmanları,  bu araştırmayı yaparken, bir dernek tarafından organize edilen, katılan delege sayısının en az 50 ve en az üç ülkeden katılımcıyı kapsayan toplantı ve kongreleri temel alıyor. 2015’te bu kıstaslara uygun 710 toplantı, 2014’te ise 524 toplantı yapıldığı saptandı. Uzmanlar ayrıca,  2006-2016 yılları arasında, uluslararası toplantı ve kongre sayısında 10 katlık bir artış yaşandığına dikkat çekiyor.

Paris yine birinci

ICCA verileri 2014'te bir numara olan Paris’in, 2016'da 196 toplantıya ev sahipliği yaparak bu alanda yine birinci sıraya oturduğunu saptıyor. Paris, bir önceki yılın birincisi Berlin’i bir tane geçerek toplam 196 kongreyle listenin birincisi oldu. Listedeki sıralama biraz oynamasına karşın, en fazla kongreye ev sahipliği yapan ilk beş şehir değişmedi. Bu listede Paris’i ikinci sırada Viyana, üçüncü sırada Barselona, dördüncü sırada Berlin ve beşinci sırada Londra izliyor.

2016’da en fazla kongre çeken 20 ülke

ICCA uzmanlarının ülkeler bazında hazırladığı liste incelendiğinde, dünyada en fazla kongreyi ülkesine çeken ilk 10’nun değişmediğini görüyoruz. ABD, 2016’da toplam 934 uluslararası toplantı ve kongreye ev sahipliği yaparak adını listenin başına yazdırmayı başardı. ABD’yi ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada İngiltere, dördüncü sırada Fransa, beşinci sırada da İspanya izliyor. Altınca sırayı İtalya alırken,  yedinci sırayı Çin aldı. Listenin ilk 10’nundaki diğer üç ülke ise şöyle sıralandı: Japonya sekizinci, Hollanda dokuzuncu ve Kanada onuncu oldu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.