Kışın otelleri 'Komşu' dolduracak

Kuzey Yunanistan Türk Yunan Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sema Aydın, özellikle Çeşme'de kış sezonunu "Komşu" turizmiyle canlanabileceğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Kışın otelleri 'Komşu' dolduracak

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı ziyaret eden Aydın, Yunan turistlerin grup halinde tatile çıktığına ve rotalarının genelde İstanbul olduğuna dikkat çekerek "Çeşme ve Alaçatı, kendisini Yunanistan'da düzenlenen turizm fuarlarında tanıtırsa bu rota İstanbul'dan Çeşme ile Alaçatı'ya döner" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalkılıç'a öncelikli hedeflerinin Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısını arttırmak olduğunu aktaran Aydın, Yunanistan'da krizin etkilerinin giderek azaldığını ve Yunan halkının birçok ülkeye turistik seyahat gerçekleştirmesine rağmen Türkiye'ye gelen turist sayısının yıllık ortalama 500 bin civarında kaldığını belirtti. Bu sayının attırılması için Türkiye'nin tanıtım atağına geçmesi gerektiğini, Çeşme'nin şemsiye stant altında belediye, birlikler, dernekler ve otelleri ile Yunanistan'daki turizm fuarlarına katılmasının artık zorunluluk olduğunu söyledi.

Çeşme ve Alaçatı'da kış aylarında görülen yerli ziyaretçi sayısındaki azalmanın özellikle yurtdışından gelen turistle doldurulabileceğini belirten Aydın, turizmdeki kalitenin de yükseltilmesinin bunda büyük etkisi olacağını ifade etti.

TÜRK YUNAN TURİZM FORUMU ÇEŞME'DE DÜZENLENSİN

Çeşme de kış aylarında düzenlenebilecek Türk-Yunan Turizm Forumu'na, Oda olarak destek verebileceklerini vurgulayan Aydın, bu tür organizasyonları doluluğun az olduğu mevsimlerde Çeşme ve Alaçatı otellerinde can suyu olacağını söyledi. Aydın, "Oda olarak biz üzerimize düşeni yapmaya ve her türlü destek olmaya hazırız. İki ülkenin toplam nüfusu 90 milyonu aştığı halde karşılıklı olarak sadece 1,5 milyonluk turizm hacmimiz olması çok üzücü. 

En yakınımızdaki komşumuzla bu hacmin ez an 10 milyon olması lazım. Türkiye'ye gelen Yunan turist sayısı 2014 yılında 804 bin iken bu sayı her yıl düştü. 2017'nin ilk beş ayında 204 bin kişiye kadar indi. Türk turizmcilerini, işadamlarını ve kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını Ekim ayında Atina yakınında düzenlenecek olan NOSTOSEXPO ve Kasım ayında Selanik'te gerçekleştirilecek PHILOXENIA Turizm Fuarlarına bekliyoruz, katılımın hedeflerimizin gerçekleştirilmesi açısından iyi bir adım olacağına inancım tam" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise Çeşme Otelciler Birliği, Alaçatı Turizm Derneği gibi kuruluşlarla görüşülerek bu konularda çalışmalar yapılabileceğini, kendilerinin ise bu projelere destek verebileceklerini ifade etti.

Türkiye'ye gelen Yunan turist sayısı

Yıl       Yunan turist sayısı

2010    670 Bin

2011    702 Bin

2012    669 Bin

2013    703 Bin

2014    830 Bin

2015    722 Bin

2016    593 Bin

2017    204 Bin


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.