Kentlerin tanıtımı için 'Albüm Şehir' önerisi

Turizm araştırmacısı H. Ertuğrul Şahin, illerin fotoğraflarla tanıtılması esasına dayalı Albüm Şehir fikrini sektörle paylaştı.

31/12/2019 23:40
Kentlerin tanıtımı için 'Albüm Şehir' önerisi

H. Ertuğrul Şahin, Albüm Şehir önerisini şöyle tanıttı: "Mersin'de yaşıyorum ve zaman zaman Kapadokya bölgesini ziyaret ediyorum. Albüm Şehir fikrini, Kapadokya'dan ilham alarak geliştirdiğimi söyleyebilirim. Bu düşüncem, 2014 yılında Albüm Şehir Projesi Tanıtıma Destek Olacak başlığı ile Muşkara Haber sitesinde yayınlandı" dedi.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kavram dâhilinde örneğin Kapadokya bölgesi için, ilgili kurumlar ile toplantılar yapılarak fikir alışverişinde bulunulur. İmkânları dâhilinde neler yapabilecekleri tespit edilir. Proje için önerileri değerlendirilir. Kurumlarda personele fotoğrafçılık ile ilgili kurslar verilir. Çekilen fotoğrafların arşivlenmesi ve uygulamalarda kullanılması amacı ile “Albüm Şehir” birimleri oluşturulur.

Okullarda öğretmen ve öğrencilere fotoğrafçılık eğitimi verilir. Okullarda çekilen bu fotoğrafların arşivlenmesi ve uygulamalarda kullanılması amacı ile “Albüm Şehir” kolları oluşturulur. Bu faaliyetlerde insanların kendilerine ve çevrelerine bakışlarında fark yaratmak ve algı hassasiyetlerini arttırarak konulara daha iyi odaklanmalarını sağlamak için NLP ve kişisel gelişim türü kurslar da düzenlenebilir.

Bölgede faaliyet gösteren hava balonu işletmelerinin turistlerin çektikleri fotoğrafları toplaması teşvik edilir. Ayrıca turistlere uçuş öncesi konu kısaca anlatılabilir. Hava balonu turu sonrası dağıtılan sertifikalarda “Albüm Şehir” ibaresi yer alarak detaylı bilgi alınabilecek ve çevrimiçi fotoğraf yüklenebilecek web sayfası belirtilebilir.

Bölge genelinde uygun yerlere tıpkı geri dönüşüm kumbaralarına benzer şekilde isteyen herkesin cihazından Bluetooth ve kablo ile bağlanarak cihazındaki fotoğraflardan istediklerinin bir kopyasını aktarabileceği Albüm Şehir kumbaraları konulabilir.

Esnaf odaları ile neler yapabilecekleri görüşülebilir ve esnafların iş yerlerinin girişinde görünen bir yere asması için “Albüm Şehir” logoları dağıtılabilir. Yerel medyanın konuyu özendirecek haberler yapması ve çekilen fotoğrafların çeşitli şekillerde değerlendirileceği programlar hazırlaması teşvik edilebilir. Albüm Şehir kavramının yaygınlaşması için ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmaları düzenlenebilir."

H. Ertuğrul Şahin kimdir?

H. Ertuğrul Şahin, 1991 Mersin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu mezunu. Dünyada ilk defa “Manyetik alan turizmi” kavramını geliştirdi. Dağ delme turizmi, sağlık kabinleri benzeri turizm kabinleri açılması, turizm dedektifleri, değiş-tokuş oda turizmi, turizmi 24 aya yaymak, dünyada yaşam Türkiye’de başladı gibi sayısız farklı bakış açısı ile turizmin çeşitlendirilmesine katkı yapmaya çalıştı. Çalışmaları pek çok ulusal habere konu olan Şahin, tüm çalışmalarını kendi geliştirdiği “Her adım bir turizm” bakış açısı ile yapıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.