Kavgalı olduğunuz yere turist yollar mısınız?

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Duran, Amerika ile yaşanan vize kriziyle ilgili olarak ise, "Bunlar siyasi, politik hareketler. Bir nevi satranç oyunu. Bizim istediğimiz, turizmin bu işten çok etkilenmeden bir an evvel çözüme ulaşması" dedi.

31/12/2019 23:40
Kavgalı olduğunuz yere turist yollar mısınız?

POYD Başkanı Hakan Duran, "Bunlar siyasi, politik hareketler. Yakında Amerika'dan birileri gelir, bir şekilde anlaşma sağlanır. Bu satranç oyunu çünkü. Önce Siz piyonunuzu oynarsınız, sonra hamle onlara geçer. Temennim, turizm bu işten çok etkilenmeden bir an evvel çözüme ulaşması" dedi.

 "Vize durumu satranç oyunu"

Turizmin güven ortamında gelişeceğini vurgulayan Hakan Duran, "Turizm nedir, dostluktur, kardeşliktir, barıştır. Siz kavgalı olduğunuz bir yere misafir yollar mısınız, yollamazsınız. Biz de yollamayız. Bu tek taraflı değil, karşılıklı. Bu restleşme yalnızca turizmi etkilemez. Bir süre sonra ekonomiyi vurur. Turizm, Türkiye'nin can damarlarıdır. Cari açığın kapanmasına en çok katkıda bulunan sektör, turizmdir.  Ki son verilere baktığımızda, cari açığın kapanmasında turizmin ne kadar çok katkıda bulunduğunu da hep birlikte gördük. Onun için Amerika ve Türkiye'nin uzamaması gerekiyor. Diğer ülkelerle ilişkilerimizi iyi tuttuğumuz sürece, ekonomi de düzgün gider, turizm de düzgün gider. Karşılıklı misafir ağırlamaya da devam ederiz" diye konuştu. (İHA)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.