Katar'dan İstanbul'a dev otel yatırımı

Katar'da, Türkiye'nin en büyüğü olacak dev otel yatırımı için mesai başladı. İstanbul'da 20 Milyar Dolarlık otel yatırımı için düğmeye basıldı. İki otelle görüşmelerde de, son aşamaya gelindi.

31/12/2019 23:40
Katar'dan İstanbul'a dev otel yatırımı

Bugüne kadar Türkiye'de farklı sektörlerde toplam 18 Milyar Dolarlık yatırım yapan Katar, 2018'de toplam 19 Milyar dolarlık yatırım için düğmeye bastı. 15 Milyar Doları Katar Yatırım Otoritesi, 4 Milyar Doları bir diğer ülke fonu olan Q Invest tarafından yapılacak yatırımların hedefinde enerji, telekomünikasyon, turizm, gıda, sağlık, sigortacılık, savunma, bankacılık ve tersanecilik sektörleri var. Özel sektör fonlarıyla birlikte önümüzdeki yıl Türkiye'ye Katar'dan gelecek yatırımın 20 Milyar Doları aşacağı öngörülüyor. Bu yatırımlarla birlikte Türkiye, Katar'ın en çok yatırım yaptığı ilk 5 ülke arasına çıkacak.

YÜZDE 50 ARTTI

Ortadoğu Ekonomi Platformu Başkanı Erdin Özel, Katar'ın 2018 için Türkiye'ye 10 Milyar Dolarlık kaynak ayırdığını belirterek, "Ambargo sonrası Türkiye'nin gösterdiği yakın dostluğun etkisiyle Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani, yatırımları artırma kararı aldı" dedi. Katarlı yatırımcıların Türkiye'yi güvenli bir liman olarak gördüğünü aktaran Özel, IMF'nin Türkiye ile ilgili açıklamalarının ve istikrarlı ortamın da söz konusu karar üzerinde etkili olduğunu kaydetti. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.