Karikatürcüler tatili çizecek

2009 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın 9’uncusunda “Geçmişten Bugüne Tatiller” teması işleniyor.

31/12/2019 23:40
Karikatürcüler tatili çizecek

Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada karikatür sanatçıları tatil alışkanlığının geçmişten bugüne gelişimini çizecekler. Yarışmaya son katılım tarihi ise 31 Aralık 2017.

Er Yatırım ana sponsorluğunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 9’ncu Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın teması belli oldu. Anatolia Turizm Akademisi tarafından düzenlenen yarışma, Türkiye’nin dünya turizmindeki bilinirliğinin artırılması ve turizm olgusunun çizerlerin penceresinden aktarılmasını amaçlıyor. Her yıl farklı bir tema altında düzenlenen yarışmada bu yıl “Geçmişten Bugüne Tatiller” teması işlenecek.

İlk yarışma 2009’da düzenlendi

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması 2009 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl düzenleniyor. Son beş yıldır da Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada bugüne kadar “Her şey Dahil Sistemi”, “Turizm ve Barış” ve “Turizmin Geleceği, Geleceğin Turizmi” gibi konularda hazırlanan karikatürler yarıştı. Dünyada önde gelen yarışmalardan biri olan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışmasına “Yetişkinler” ve “Gençler” olmak üzere iki kategoride başvuru kabul ediliyor. Yetişkinler kategorisine 17 ve üstü karikatür sanatçıları katılabilirken, gençler kategorisine ise 16 ve alt yaşlardan katılım kabul ediliyor. Yarışmaya geçen yıl 63 farklı ülkeden 475 karikatür sanatçısı 920 eser ile katıldı.

Yarışma ile 100 karikatürcü Türkiye’yi yakından tanıdı

Yarışma hakkında bilgi veren Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi ve yarışma koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, yarışmanın 2009 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl düzenlendiğini belirterek, bugüne kadar 100 dolayında yabancı karikatür sanatçısının Türkiye’ye gelmesi sağlanarak, ülkeyi yakından tanımalarına vesile olduklarını söyledi. Prof. Dr. Kozak, yarışmanın dünya genelinde saygın bir konuma ulaştığını ve saygınlığın uluslararası karikatür federasyonları tarafından da tescil edildiğini sözlerine ekledi.

Yarışma ülkemizin sanat tanıtımına katkıda bulunuyor

Yarışmanın ana sponsoru Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat ise, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na beş yıldır destek vermekten memnun olduklarını ifade ederek, bu yarışmanın ülkemizin yurtdışında sanat tanıtımına katkı bulunduğunu vurguladı. Ferzan Çelikkanat, yarışmanın ödül töreninin ve sergisinin Er Yatırımın Eylül ayında İzmir de açacağı  Four Points by Sheraton İzmir Oteli’nde yapılacağını açıkladı.

Ödül töreni 28 Nisan 2018’de İzmir’de 

Ödül töreni 28 Nisan 2018 tarihinde İzmir’de, Four Points by Sheraton İzmir otelinde yapılacak olan 9. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda dereceye girenlere para ve tatil olmak üzere ödüller verilecek. Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi www.tourismcartoon.com internet adresinden edinilebilir.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.