Karadeniz turizminden dev atak

Karadeniz'in yaylaları görücüye çıkıyor. DOKA, yıllık 500 bin olan turist sayısında çıtayı yükseltti. Hedef, 2023'te en az 2 milyon turiste ulaşmak.

31/12/2019 23:40
Karadeniz turizminden dev atak

Yeşilin her tonunun bulunduğu Doğu Karadeniz'in yaylaları görücüye çıkıyor. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), yıllık 500 bin olan turist sayısında çıtayı yükseltti. DOKA'nın hedefi; 2023 yılında en az 2 milyon turist. Ender Türkkan imzalı habere göre, Doğu Karadeniz'in yaylaları, denizi, tarihi dokusu, mutfağı ve kültürel zenginlikleri dünyaya tanıtılacak. Bölgenin dünya tanıtımı için harekete geçen DOKA, çok yönlü etkinliklerle 2 milyon turist hedefine ulaşacak. 

DÜNYA RİZE'YE

İlk adım 10-14 Mayıs'ta Rize'de düzenlenecek 'Doğu Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi'yle atılacak. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden davet edilen, 250 turizm acentesi, işadamı ve gazeteci bu hafta Rize'ye çıkarma yapacak. DOKA'nın tanıtım etkinlikleri önümüzdeki süreçte de devam edecek, Avrupa, Amerika, Asya ve Uzakdoğu ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletilecek. 

Projeler meyvelerini veriyor

Doğu Karadeniz'de turizmi kalkındırmak için geliştirilen projeler, meyvelerini vermeye başladı. 2010 yılında yıllık 30 bin olan turist sayısı, bölgede gerçekleştirilen yatırım, teşvik ve tanıtımlarla 2016 yılında 500 bin turiste yükseldi. DOKA'nın önümüzdeki 5  yılı kapsayan yeni proje ve tanıtım zirveleriyle yıllık turist sayısı hızla artacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.