Kalamış Wyndham Hotel’e Yeşil Yıldız Sertifikası

Anadolu Yakası’nın en prestijli oteli Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, çevre bilinci ve çevreye duyarlılık çalışmalarının önem kazandığı bu dönemde uluslararası kabul gören kriterler doğrultusunda Yeşil Yıldız (Green Star) ünvanına layık görüldü.

31/12/2019 23:40
Kalamış Wyndham Hotel’e Yeşil Yıldız Sertifikası

Sürdürülebilir turizm kapsamında, çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, turistik tesislerin çevreye olan olumlu katkılarının teşvik edilmesi ve özendirilmesi amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan Turizmde Çevreye Duyarlılık Kampanyası’na Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel de dahil oldu.

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Genel Müdürü Mustafa Alparslan, “Otelimizin her geçen gün altyapısal ve hizmet kalitesinin gelişimini sağlarken, enerji tasarrufu ile doğal kaynakları korumayı, çevresel kirliliği önlemeyi, atık bertaraf ile geri dönüşüme katkı sağlamayı hedefledik. Personelimizi ‘Çevre Yönetim Sistemi’ konusunda eğiterek; atık pil, atık yağ, geri dönüşümlü atıklar olan kâğıt-karton, plastik, cam ve metalleri ayrıştırarak ekonomiye kazandırdık.

Ayrıca otel misafirlerimizden de bu konuda destek alabilmek adına onların tercihleri doğrultusunda deterjan ve su tüketimini azaltmak için oda tekstillerinin yıkanma periyodunu düzenleyen çevre kartları uygulaması başlattık, bilinçlendirme videoları yayınladık. Misafirlerimize hem Kalamış’ın eşsiz güzelliğini keşfetmeleri için hem de hava kirliliğini önlemek adına ‘bisiklet kiralama imkânı sunduk.

Otelimiz tüm alanlarında aydınlatma elemanları ve armatürlerde tasarruf sağlayan ekipmanlar kullanmaktadır. Kullanılan elektrikli ürünler çevreye duyarlı sertifikaya sahiptir ve hepsi A plus enerji tüketirler. Aynı zamanda her yıl TEMA vakfına tüm personel adına fidan bağışında bulunduk. Birçok yardım kuruluşu ve derneğe kıyafet ve diğer kullanabilecekleri malzemeleri bağışlıyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

İnsana, doğaya, geleceğe yatırım…

Kalite ve Hijyen Sorumlusu Bengisu Çakar, “Dünya genelinde, doğanın alarmına kulak verilmiş ve bu konuda aksiyon alınması için düğmeye basılmıştır. Ülkemizde ise, çevreyi koruma, sera gazı azaltma adına birçok adım atılmıştır. Her yıl büyüyen Turizm sektöründe ise çevrenin korunumu ve enerji verimliliğini sağlamak konusunda potansiyel oldukça fazladır.  Turizm sektöründe başı çeken otellerin, çevreye büyük oranda etkileri bulunmaktadır.” diyerek bu belge ile kurum olarak insana, doğaya ve geleceğe yatırım yapıldığının altını çizdi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.