Kaçak tur tehlikesine dikkat

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Murat Şirin, Türkiye’de her yıl yaklaşık 500 bin kişinin kaçak tura katıldığını belirterek, 'kaçak turlar'ın tatilcinin canını ve parasını tehdit ettiğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Kaçak tur tehlikesine dikkat

Şirin, yaptığı açıklamada, Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın üyelerini taşıyan midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 24 kişinin ölmesi, 10 kişinin yaralanmasının herkesi derinden üzdüğünü belirterek, kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Kazanın, bu tür etkinliklerin, tur düzenleme ehliyetine sahip olmayan kişilerce yapılmasının oluşturduğu zararları bir kez daha kamuoyunun gündemine taşıdığını belirten Murat Şirin, 1618 Sayılı Kanun gereği tur düzenleme yetkisinin sadece Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne üye seyahat acentelerine tanınan bir yetki olduğunu bildirdi.

Şirin, Kanun gereği; tur düzenleyen seyahat acentalarının zorunlu seyahat sigortası yaptırması, transferde kullanılan araçların da, karayolu mevzuatına uygun özelliklere haiz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan araç standartlarına uygun yetki belgesine kayıtlı olması gerektiğini ifade etti.

’’Her yıl yaklaşık 500 bin kişi kaçak tura katılıyor’’ diyen Murat Şirin, şunları kaydetti:

‘’Kaçak turlar tatilcinin parasını ve canını tehdit ediyor. Acenteler ile kaçak turların rakamları karşılaştığında günde 50-100 lirayı bulan bu rakam için vatandaşlar farkında olmadan kendilerini tehlikeye atıyorlar. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra vatandaşlarımızdan  gezi etkinlikleri için yasal düzenlemelerin öngördüğü şekilde TÜRSAB üyesi seyahat acentelerden hizmet almaları gerektiğini kendilerine bir kez daha hatırlatıyoruz.’’

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.