Jolly Tur’dan güneydoğuya turizm seferberliği

Jolly Tur Şanlıurfa’ya çağrı merkezi kurarak hem istihdama destek oldu, hem de geleceğe yönelik turizmci neslin temellerini attı.

31/12/2019 23:40
Jolly Tur’dan güneydoğuya turizm seferberliği

Jolly Tur, turizm kadar sosyal sorumluluk çalışmalarında da en güzele, en iyiye odaklanmış projeleriyle dikkat çekiyor. 2016’daki sıkıntılı sürece rağmen, GAP Turları’na devam ederek bölge turizmine katkısını kesintisiz sürdüren Jolly Tur, şimdi de Şanlıurfa’ya çağrı merkezi kurdu. 25 kişilik kadro ile yola çıkan Jolly Tur, işsizlik oranının yüksek olduğu şehirlerden biri olan Şanlıurfa’nın istihdamına katkıda bulundu.

Jolly Tur Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Figen Erkan, sosyal sorumluluk olarak nitelendirdikleri bu projeyle Şanlıurfa’nın istihdamına katkıda bulunmaktan ve bölgede turizmin bir meslek alanı olarak benimsenmesinin yolunu açmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarının altını çizdi.

Bölge turizmine destek olmak için gerilimin yüksek olduğu 2016’da dahi GAP Turları’na ara vermeden devam eden Jolly Tur, Güneydoğu’daki turizm seferberliğine farklı bir boyut daha kattı. Türkiye’nin en önemli dış kaynak çağrı merkezlerinden biri olarak nitelendirilen CMC ile işbirliği yaparak Şanlıurfa’ya “Çağrı Merkezi” kuranJolly Tur, bu projesiyleşehre iki yönlü katkı yaptı. İşsizlik oranının yüksek olduğu illerden biri olan “Şanlıurfa’ya Jolly Tur Çağrı Merkezi”ni kuran şirket, 25 kişilik istihdam yarattı.

Bu yolla işsizliğin önemli sorunlardan biri olduğu Şanlıurfa’ya sorunun çözümlenmesi açısından katkı yapan şirket, diğer yandan tarihi ve kültürel değerler açısından Türkiye’nin hazinelerinden olan Şanlıurfa’da turizmciliğin bir meslek dalı olarak daha çok benimsenmesinin de önünü açtı. Jolly Tur’un Şanlıurfa’ya kurduğu çağrı merkezinin bir diğer özelliği isealanında ilk olması.Jolly Tur, bu atılımıyla Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çağrı merkezini kuran ilk tur operatörü oldu.

Diğer yandan fikir temelleri 1 yıl önce atılan Jolly Tur “Şanlıurfa Çağrı Merkezi” için bu süreç boyunca aralıksız olarak altyapı çalışmaları yapıldı. CMC’ninde tecrübelerinden yararlanıldığı bu süreç sonunda Şanlıurfa’ya 25 kişilik çağrı merkezini kazandıran Jolly Tur, kurulan ekibi 3 ay boyunca sürekli olarak turizm ve müşteri hizmetleri açısından eğitti.

ŞANLIURFA’YA ÇAĞRI MERKEZİ KURMAK, SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZDEN BİRİDİR

Jolly Tur Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Figen Erkan, Şanlıurfa’ya kurdukları çağrı merkezini, Jolly Tur’un sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak nitelendirerek, bu projeyle Şanlıurfa’nın istihdamına katkıda bulunmaktan ve turizmin bir meslek alanı olarak benimsenmesi için adımlar atmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarının altını çizdi. 2016 yılında yaşanan sıkıntılı sürece rağmen, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’ya kültür turu düzenlemekten vazgeçmeyerek bölgede başlatılan turizm hareketine destek olmaya devam ettiklerini anımsatan Figen Erkan, “Çağrı Merkezi” projeleriyle bu sürece farklı bir boyut kattıklarını vurguladı.

Diğer yandan Şanlıurfa’nın tıpkı kendi toprakları gibi son derece verimli insan kaynaklarına sahip olduğuna dikkat çeken Figen Erkan, şöyle devam etti:“Jolly Tur olarak tek hedefimiz sadece milyonlarca kişiyi tatile göndermek değil, Türk insanına, Türk gencine turizmi sevdirmek ve bir parçası yapmak.Çağrı Merkezi girişimimiz, bu anlayışımızın bir yansıması. Bu arada bölgedeki 3 aylık eğitim sürecimiz boyunca insan kaynaklarındaki verimliliğin birebir şahidi olduk. İnsan kaynaklarındaki verimlilik, projemiz ve seçilen şehrin son derece doğru bir karar olduğunu bir kez daha kanıtladı bize.

Ayrıca, eğitim süreci boyunca şahit olduklarımız da Şanlıurfa’daki insanların bu tür girişimlere ne denli ihtiyaç duyduğunun bir göstergesi oldu. Çağrı Merkezi’ndeki 25 kişilik kadro, uzmanlarımızın turizm ve müşteri hizmetleri konusunda verdiği eğitimi, adeta verimli topraklara atılmış tohumlar gibi yeşerttiler. Şanlıurfa’da olmak ve Şanlıurfa’ya böyle bir katkı yapmak, bizi onurlandırdığı gibi, bu topraklara ve onun insanlarına olan güvenimizin de bir kanıtıdır.”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.