İzmir’in Keşfedilmeyeni: Karaburun

Karaburun bir İzmirli olarak hiç görmediğim açıkçası çok da merak etmediğim bir yerdi oldukça kısa bir süre öncesine kadar.

Doç. Dr. Burcu Öksüz Doç. Dr. Burcu Öksüz 31/12/2019 23:40
İzmir’in Keşfedilmeyeni: Karaburun

Doç. Dr. Burcu Öksüz

Sanırım popüler ilçelerin arasında adının çok da geçmiyor oluşu ya da sürekli söz edilen fazlaca virajlı yolu nedeniyle şimdiye kadar tanışamamıştık. Neyse ki 10 gün önce tanıma fırsatı buldum.

Karaburun ziyaretçilerine en fazla ne sağlıyor sorusunun cevabı benim açımdan ‘huzur’. Karaburun yolunda sizlere eşlik eden güzel koylar ve zeytin ağaçları nasıl bir yerle karşılaşacağınızın habercisi. Havasıyla, deniziyle, kokusuyla ve en çok da ‘kalabalık değmemişliği’ ile tarifsiz bir kendini dinleme fırsatı sunuyor. Kalabalığın içinde kaybolduğunuz popülerlerin aksine karşısında saatlerce kendinizi dinleyebileceğiniz eşsiz bir manzaraya sahip oluyorsunuz. Gün içinde değişen denizin hareketleri ve anlatılamaz sesleri ile farklı bir dünyanın varlığına inanıyorsunuz. Ve tabii eziyet mi dinlenme mi belli olmayan keşmekeşten en azından şimdilik kurtulma şansı yakalıyorsunuz.

Karaburun temiz denizinin yanında enginarıyla, zeytiniyle, nergiziyle ziyaretçilerine Ege’nin kokusunu ve tatlarını kendine özgü bir dünya içinde sunuyor. Ve tabii gitmişken balık yemeyi de unutmamak gerek. Karaburun’da yaşadığımız tek olumsuz deneyim, Cuma akşamı yer problemi yaşamadığımız restoranlarda Cumartesi gecesi rezervasyon yaptırmadığımız için yer bulamamak oldu. Söylemeden geçmeyeyim hafta sonları rezervasyon yaptırmazsanız Karaburun’da aç kalabilirsiniz. 

Karaburun’da yaşayanların bazıları keşfedilmekten endişelense de, doğası korunarak daha fazla misafir ağırlamanın zararı olur mu bilemiyorum. Yolları çok virajlı, denizi de taşlı demeye devam mı edilmeli acaba? Yine de kalabalıklaşmadan mutlaka görün derim. Pişman olmazsınız. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.