ITB Berlin'in ardından turizmciler ne düşünüyor?

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Berlin Turizm Borsası (ITB), halkın ziyaretine açılmasının ardından Alman vatandaşlarının akınına uğradı. Türkiye ile Almanya arasında bir süredir devam eden gerginliğe karşın fuarda en büyük ilgiyi, Türkiye’den katılan otel ve acenteler gördü.

31/12/2019 23:40
ITB Berlin'in ardından turizmciler ne düşünüyor?

8-12 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuarın ilk iki günü turizm profesyonellerine ayrılırken, son iki günü halkın da ziyaretine açıktı.Geçen yıl Türkiye’ye tatile gelmeyip, gittikleri ülkelerdeki hizmetten ise memnun kalmayan Almanlar, kalitesi kanıtlanmış Türk otellerine kesin dönüş yaptı. 2016 yılında Almanların tatil tercihinde 8’inci sıraya kadar gerileyen Türkiye, bu müthiş ilgi sonrasında Alman tatilcilerin tercihlerinde 3’üncü sıraya yükseldi.

Fehim Koç imzalı habere göre, Almanya ile olan ilişkilerin 16 Nisan’dan sonra toparlanacağını belirten Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, “Bizim Avrupa ve özellikle Almanya’da kendimizi tanıtmaya, anlatmaya ihtiyacımız yok. Bizi zaten çok iyi tanıyor, Türk turizminin hizmet kalitesini çok iyi biliyorlar. Türkiye’nin bir açık hava müzesi gibi olduğunu çok iyi biliyorlar. Bu bakımdan Almanların bizden vazgeçmesi mümkün değil. 2017’yi 2016’nın çok üzerinde kapatacağız. Taşlar yerine oturacak. Son dakika talepleri çok artacak” dedi.

‘Avrupalı da son dakikacı’

Susesi Otel Genel Müdürü İsmail Tirali de, “Avrupa’dan Türkiye’ye yönelik rezervasyonlar toparlanıyor. Eskiden yüzde 70 ön rezervasyon, yüzde 30 son dakika alırdık. Şimdi bu durum tersine döndü. Avrupa bu yıl son dakikacı oldu” şeklinde konuştu.

‘Turizm düzelir yatırıma devam’

Güral Şirketler Grubu Başkanı İsmet Güral, Güral Premier Belek ve Güral Premier Tekirova otelleriyle hizmet verdiklerini hatırlatarak, “Akdeniz ve İstanbul’da yeni otel yatırımlarımız olacak. Bizim inşaatlar bitene kadar turizm düzelir. Ülkemize güveniyoruz. Yatırımlara devam ediyoruz. Yer ve duvar seramiği üretecek bir fabrika daha yapacağız. İlk etapta 300 kişinin çalışacağı fabrika 2018’de faaliyete geçecek” dedi.

7 minare UNESCO aday

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’daki  7 minarenin Unesco’ya aday olduğunu belirterek, “Bunun gibi özel kültür varlıklarının tanıtılmasına ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı hızlandırdık” diye konuştu.

% 15 artış

Manavgat Site Turistik Otelciler Birliği Başkanı Cengiz Haydar Barut, Antalya genelinde 2017 yılında yüzde 15 turist artışı beklediklerini belirterek, “Geçen yıla göre 1.5 milyonluk bir artış olur” dedi.

Antep 5 antik kentle fuarda

Gaziantep Belediyesi fuarda 5 antik kentini tanıtıyor. Gaziantep Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Tural, Avrupa’dan 100 bin turistin Antep’i ziyaret ettiğini belirterek, “Hedefimiz bu yıl sayıyı yüzde 50 artırmak. Bu kapsamda Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) ile görüşüyoruz. Şehrimize Avrupa’da paket turlar başlatacağız” dedi.

‘2017 pozitif bir yıl olacak’

OTI Hotels & Resort Satış ve Pazarlama Direktörü Arzu Ekin, “2017 beklentimiz Avrupa’dan gelişler mevcut gelişimini korur. Rusya’dan gelenlerin sayısı yükselir. Ukrayna’dan da artış devam edecek. 2017 daha pozitif bir yıl olacak. Avrupa ile ilgili beklentilerimiz devam ediyor. Çünkü olumsuzluklar üç günde unutuluyor” dedi.

Ekin, Türkiye’de Otium markasıyla toplam 1500 oda ve 3 bin yatak kapasiteli 4 otelde tatilcileri ağırladıklarını belirterek, “Yurtdışında da Mısır’da 5 yıldızlı Amphoras otelimizde 400 oda, 800 yatakla hizmet veriyoruz. Geçen yıl doluluk oranımız toplamda yüzde 65 seviyesindeydi. Bu yıl yüzde 75 doluluk bekliyoruz. İşimize odaklanıyoruz. Kimsede bir yılgınlık, negatiflik, olumsuzluk görmüyoruz. Olumsuz bir hava yok. Son dakika sezonuna giriyoruz. İngiltere iyi gidiyor. Ukrayna çok iyi. İtalya, Fransa daha az. Mısır’da yavaş yavaş işler açılıyor. Olumlu gelişmeler var” dedi.   


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.