ITB Berlin’e yakın markaj

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) üst yönetimi bu kez de Türkiye’nin en büyük turizm pazarlarından biri olan Almanya’da temaslarda bulunacak.

31/12/2019 23:40
ITB Berlin’e yakın markaj

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, 8-12 Mart tarihlerinde deki ITB Berlin Turizm Fuarı’nda 2017 yılının en yakın öngörülerini elde edeceklerini belirtti. Bayındır, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Komşunu al gel’ kampanyası açısından da fuardaki tanıtım faaliyetlerinin somut ve verimli sonuçlar getirmesini beklediklerini dile getirdi.

Uluslararası tanıtım faaliyetlerine kesintisiz devam eden Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), fuar maratonuna devam ediyor. TÜROB üst yönetimi bu kez de Türkiye’nin en büyün turizm pazarlarından biri olan Almanya’yı ziyaret ederek temaslarda bulunacak. TÜROB, 8-12 Mart 2017 tarihleri arasında Berlin'de 51. kez düzenlenecek olan ITB Berlin Turizm Fuarı'na Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonundaki Türkiye standı içerisinde katılım sağlayacak. ITB Berlin, 5 kıtadan 187 ülkenin katıldığı, dünyanın iş hacmi anlamında en büyük ve önemli Turizm Fuarı olarak kabul ediliyor. Organizasyon kapsamında düzenlenen, ‘ITB Berlin Convention (ITB Kongre Günleri)’ etkinliklerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye tanıtımına yönelik düzenlenecek sunumlar ile özellikle imaj ve algıya yönelik pozitif etki yaratılması hedefleniyor. Bayındır, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Komşunu al gel’ kampanyası açısından da fuardaki tanıtım faaliyetlerinin somut ve verimli sonuçlar getirmesini beklediklerini dile getirdi. Bayındır, “Bu kampanya bir anlamda bu fuar ile birlikte start alacaktır. Alman turistlerin yanı sıra ülkedeki Türkler de turizm açısından önemli bir potansiyel sunuyor. Bunu değerlendirmeliyiz” dedi.

2017’nin gidişatı belli olacak

ITB Berlin iki açıdan Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Bayındır, “Birincisi Almanya ülkemizin en önemli kaynak pazarlarından biri, hatta ilki diyebiliriz. İkincisi, ITB Berlin dünya genelinde turizm sektörünün nabzını tutan en önemli organizasyon. Bu fuara katılımımız ile hem Almanya'dan gelecek iş hacmine yönelik, hem de sektörel olarak 2017 yılının en yakın öngörülerini elde edebiliyoruz” dedi.  Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘ITB Kongre Günleri’nde Türkiye adına oturum aldığını hatırlatan Bayındır, “Bu, kendimizi ifade edebilmek adına önemli bir fırsat olacaktır. Sektörümüz maalesef ki halen durağanlık içerisindedir. Birliğimizin tüm Türkiye'nin yakıt desteği kapsamına alınmasına ilişkin uzun süredir görüş verdiği üzere, geçen hafta Bakanımız Sayın Nabi Avcı tarafından açıklandığı gibi, İstanbul Sabiha Gökçen ve Erzurum Havalimanları'nın da destek kapsamına alınması önemli bir gelişmedir. Bu haberin Almanya Fuarı öncesi duyurulması, pozitif etki olarak geri dönecektir” diye konuştu. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.