ITB Berlin'de Türkiye standı Avrupa ikincisi oldu

8-12 Mart tarihlerinde yapılan ITB Fuarında Kültür ve Turizm Bakanlığı standı turizmcilerin ilgi odağı oldu. Arasta Mimari Tasarım firmasının tasarım ve uygulamasını gerçekleştirdiği Türkiye standı Avrupa ikinciliği ödülünü aldı.

31/12/2019 23:40
ITB Berlin'de Türkiye standı Avrupa ikincisi oldu

8-12 Mart tarihlerinde yapılan ITB Fuarında Kültür ve Turizm Bakanlığı standı turizmcilerin ilgi odağı oldu. Arasta Mimari Tasarım firmasının tasarım ve uygulamasını gerçekleştirdiği Türkiye standı, tasarım, uygulama, fonksiyon, buluşma, hizmet gibi kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirmede aldığı ödülle turizme ilişkin kriz senaryolarının konuşulduğu bir ortamda fark yaratmış oldu. Türkiye standının girişinde yer alan Gaziantep Mutfağı ise sunumlarıyla fuarın gözdesi oldu.

Turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan ITB Turizm Borsası Fuarı Almanya'nın başkenti Berlin'de, 8-12 Mart tarihleri arasında 51'inci kez Turizm Profesyonelleri ile buluştu. Fuara, 80'den fazla ülkeden tur operatörleri, uçak şirketleri, turizm acenteleri başta olmak üzere turizm örgütleri, bakanlıklar ve yerel yönetimler 4000 stant ile katıldı.

Arasta Mimari Tasarım tarafından tasarım ve uygulaması yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığının standı, 4000 stant arasında, Avrupa kategorisinde ikincilik ödülü aldı. Tasarım, uygulama, fonksiyon, buluşma, hizmet gibi kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirmede Türkiye standı ikincilik ödülü alarak, turizme ilişkin kriz senaryolarının konuşulduğu bir ortamda fark yaratmış oldu.

GÖNEN ORHAN: TURİZMDE YAŞANAN KRİZ AŞILABİLR

ITB Berlin’in bir fuar olmaktan öte turizm endüstrisinin kalbinin attığı bir Turizm Borsası olduğunu söyleyen Arasta İletişim ve İş Geliştirme Danışmanı Gönen Orhan “Türkiye standının da turizm pazarında iddialı bir yeri olan Türkiye'li aktörlere platform sağlıyor” dedi. Gönen şunları söyledi:

“Siyasal ve dış politika gelişmelerinden kaynaklanan olumsuzluklara rağmen, turizmdeki kriz yönetilerek aşılabilir. Türkiye standı ise tasarımı, fonksiyonelliği, buluşma ortamı, hizmet kalitesi ve aldığı ödülle bu çabalara önemli bir katkıda bulundu.”

Kültür ve Turizm Bakanlığının genel stratejisi doğrultusunda, ARASTA Mimari Tasarım tarafından bütüncül yaklaşım ile, Türkiye’nin destinasyonları farklı renk ve kültürel ögeleri esas alınarak tasarıma yansıtılarak gerçekleştirilen uygulama, katılımcı stantların fonksiyonel oluşu, sahne ve tavan ledlerinin kullanım ve kalitesi, peyzaj tasarımı ve sümbül ve nergis kokularının ortama hakimiyeti ile bütün turizmcilerin beğenisini kazandı.Türkiye Standı girişinde yer alan Gaziantep Mutfağı sunumları ise yoğun ilgi gördü.

İstanbul / Marmara Bölgesi : Destinasyon rengi mavi olarak seçilmiş, tarihi ve turistik obje olarak 4,5 metre yüksekliğindeki Galata Kulesi kullanılmıştır.

İzmir / Ege Bölgesi : Destinasyon rengi turkuaz olarak seçilmiş, tarihi ve turistik obje olarak 5,5 metre yüksekliğindeki Konak Meydanında yer alan Saat Kulesi kullanılmıştır. Ayrıca stantlara yakın mesafede, 6 metre yüksekliğinde Efes Celsius Kütüphanesi üç boyutlu olarak yer alarak bu obje önünde ziyaretçilerin sık sık fotoğraf çektirdiği gözlemlenmiştir.

Antalya / Akdeniz Bölgesi : Destinasyon rengi turuncu olarak seçilmiş, tarihi ve turistik obje olarak Side-Apollon tapınağı kullanılmıştır Bölge turizmi açısından Mini Golf Sahası muz liflerinden yapılan iplik dokuyan çıkrık makinesi ile yapılan destinasyonda öne çıkmıştır.

Anadolu Bölgesi : Destinasyon rengi Açık Kahverengi olarak seçilmiş, tarihi ve turistik obje olarak Peri Bacaları kullanılmıştır. Uzaktan bakıldığında Peri Bacaları farkedilecek, etrafında yer alan stantlar ise bölge stantları olacaktır. Ayrıca stantlara yakın mesafede, 5.5 metre yüksekliğinde Sivas Divriği Camii’nin Kuzey Taç Kapısı üç boyutlu olarak yer alarak ziyaretçilere fotoğraf fonu oluşturmuştur.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.