ITB Berlin 2017 başladı

Dünyanın en büyük turizm fuar ve borsası ITB Berlin, bugün başladı. Bu yıl 51'incisi düzenlenen ve 12 Mart'ta sona erecek olan fuarda Türkiye standının açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı.

31/12/2019 23:40
ITB Berlin 2017 başladı

Açılış töreninden konuşan Bakanı Çavuşoğlu, Almanya olan ilişkilerin daha iyi olacağına inandığını belirtti. Çavuşoğlu, “Almanya’ya bu başarılı fuarı bir kez daha düzenlediği için teşekkür ediyorum.  Alman dostlarımızı Türkiye’deki güzel tesislerimize bekliyoruz. 2017 turizm sezonu herkese hayırlı olsun. Birazdan fuar alanını gezeceğiz. Yalnızca Türkiye değil, diğer ülkelerin stantlarını da gezip turizmin genel durumu hakkında bilgi edineceğiz” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Bakan Avcı ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu fuar alanını gezdil ve katılımcılara başarı dileklerini iletti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Messe Berlin fuar alanında düzenlenen flan fuara184 ülkeden 10 bin katılımcı katılıyor. 26 salonda 1.092 standın yer aldığı ITB Berlin, 160 bin metrekare alan üzerinde kuruluyor. Fuarın bu yılki partner ülkesi ise, Botswana, ana konusu da "güvenlik ve seyahat özgürlüğü". Zira güvenlik ve siyasi kriz gibi kriterler dünya seyahat şampiyonu olarak bilinen Almanların seyahat tercihlerinde önemli rol oynuyor. Bunun etkileri 2016 yılında Mısır, Tunus ve Türkiye’deki turizm sektöründe açık bir biçimde görüldü.

Pek çok tartışma ve panele de evsahipliği yapacak olan ITB Berlin’de  “Sürdürülebilir turizm”, “Dijital gelişmeler”, medikal turizm gibi son dönemlerin sektördeki önemli tartışma konuları ile ilgili oturumlar yer alıyor. Türkiye, fuara, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 3079 metrekarelik stand alanı ile katılıyor. 5 kıtadan 187 ülke temsilcilerinin katılacağı fuara 2016’da yüzde 50 civarında küçülen Almanya pazarı için Türk turizm sektörü fuara son nabız yoklamalarını yapmak üzere katılıyor.

Türkiye ile Almanya ilişkilerini gerginleştiği bir dönemde başlayan ITB Berlin fuarının, Türkiye’ye yönelik “Turizm boykotu”nun dile getirildiği günlerde başlaması, ayrı bir önem taşıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.