İtalyan medyası Bodrum'a hayran kaldı

Tanıtım çalışmaları kapsamında Bodrum’a davet edilen İtalyan medyasının önde gelen isimleri, Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

31/12/2019 23:40
İtalyan medyası Bodrum'a hayran kaldı

Bodrum markasının tüm dünyada bilinirliliğini artırmak ve Bodrum’u tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle en iyi şekilde tanıtmak amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor. Çalışmalar kapsamında İtalya’nın önde gelen gazeteci ve seyahat yazarlarıyla seyahat ve gastronomi üzerine yazan ünlü İtalyan bloggerlar Bodrum’u ziyaret etti. Başkan Mehmet Kocadon ile de makamında bir araya gelen İtalyanlar, kendisine merak ettikleri sorularını yönelterek kaldıkları süre boyunca Bodrum hakkındaki izlenimlerini aktardılar.

İtalyan Marco Polo TV’de yapımcı, kameraman ve seyahat bloggerı Luca Vitiello, beyaz boyalı mavi pencereli evleri gibi Bodrum’un kendine özgü güzellikleri olduğunu belirterek, "Şehirleri özel kılan ve onları diğer yerlerden ayıran şeyler, böyle değerler. Bodrum’da harika bir gün batımına tanık olduk. Bodrum Kalesi’ne gittik. Kale’yi görünce şaşırdım çünkü çok çok iyi korunmuş. Buradaki farklılıkları keşfetmek harika oldu.” dedi. 

Dünya turizminde önemli bir değere sahip İtalya’dan Bodrum’a gelen İtalyan konuklarını misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, “Bodrum’u anlamak için Bodrum’u yaşamak gerekiyor. Yurt dışında, Avrupa’da, İtalya’da her yıl fuarlara katılıyoruz ancak bu yaptığımız çalışma, Bodrum’u yerinde tanıtmaktır. Bodrum’da misafir ettiğimiz İtalyan medyası temsilcilerine Bodrum’u yaşatarak Bodrum’un havasını solumalarını, doğal güzelliklerini, yerel ve kültürel değerlerini görmelerini sağladık. Onları tekrar Bodrum’a bekliyoruz.”  şeklinde konuştu.   

Diğer konuklar da, turizmin çok gelişmiş olmasına rağmen Bodrum’da yerel yapıyı çok iyi korunmuş bulduklarını, sportif yönden de golf gibi yelken gibi çeşitli faaliyetleri gözlemlediklerini söyledi. Bodrum’un tatilin yanı sıra spor turizmi açısından da çok müsait bir destinasyon olduğunu vurgulayan konuklar, mavi yolculuğu ve Bodrum koylarını çok sevdiklerini de sözlerine ekledi.

İlk gün havalimanında çiçeklerle karşılanan 10 kişilik İtalyan kafile, ertesi gün sabah saatlerinde Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni gezdi. Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Bodrum Turizm Danışma Bürosu Yetkilisi Başar Ertan, Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Halil Özyurt ile BOTAV üyeleri, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, İtalyan misafirlere Bodrum hakkında bilgiler verdi.

Bodrum koylarının, Bodrum Cup Uluslararası Yat Yarışlarının ve Bodrum’da yeniden yapımının sağlanması için Akademia Vakfı tarafından yürütülen Mausoleum projesinin tanıtım videoları izletildi. Toplantının ardından Trafo Bodrum’da öğle yemeği yiyen konuklar aynı gün Bodrum Deniz Müzesi’ni gezdi, ardından dünyaca ünlü Bodrum guletlerini ve Bodrum’da tekne yapımcılığını incelemek üzere İçmeler Mevkii’ndeki tersaneleri ziyaret etti.

01-05 Haziran tarihleri arasında Bodrum’da bulunan İtalyan grup, Bodrum’un tarihi ve kültürel mekanlarını, turistik tesislerini ve önde gelen yiyecek, içecek ve eğlence mekanlarını gezip gece hayatı da dahil olmak üzere Bodrum’un sosyal yaşamı hakkında bilgiler aldı. Gastronomi üzerine düzenlenen geziler ile Türk yemeklerini öğrenerek Bodrum’un yöresel yemeklerinin tadına baktı. Bodrum guletiyle mavi yolculuğa çıkarak Bodrum’un eşsiz koylarını dolaştı. Grup ayrıca Karaova’da Bodrum’un dünyaca ünlü yöresel el dokuma halılarını görüp, ev yapımı şarapların ve peynirlerin tadımını yaptı.

Çalışma, Bodrum Tanıtma Vakfı ve TAV Havalimanları Holding tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde; Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Otelciler Derneği (BODER), Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Bodrum Denizciler Derneği’nin destekleriyle organize edildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.