İtalya, lezzet atağına geçti

İtalyan Hükümeti, ülkeye özgü lezzetlerin tanıtılacağı etkinlikleri, İstanbul’daki Venedik Sarayı’nda gerçekleştirilen bir toplantıda kamuoyuna duyurdu.

31/12/2019 23:40
İtalya, lezzet atağına geçti

“Autentico Italiano” adıyla açıklanan projenin tanıtım toplantısını katılan İtalya Büyükelçisi Luigi Matiola, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) Direktörü  Anielo Mussella, İtalyan Mutfak Akademisi (ALTA) DirektörüVeronica Filippi, Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) Pazarlama Direktörü Arzu Ural ve İtalya Mutfak Akademisi Başkanı Aldo Kaslowski birer konuşma yaptı.

“Autentico Italiano” projesinin üç aşamalı olarak devam edeceğini belirten ITA Direktörü Mussella şu bilgileri verdi: “Otantik İtalyan gıda ürünleri ile şaraplarını tanıtılacağız. İtalyan şefler öğrencilere eğitim verip, şarap tadımına yönelik kurslar verecek. İlk kurs 5-11 Aralık 2016’da, ikinci kurs 3-9 Nisan 2017’de üçünçü kurs ise 7-13 Ağustos 2017’de açılacak. Bugün duyurusunu yaptığımız proje çeşitli etkinliklerle 2017 yılına kadar devam edecek.”

İtalya Büyükelçisi Luigi Matiola, İtalya - Türkiye ekonomik ilişkilerinin güçlendiği bu dönemde Türkiye ile ekonomik alışverişin artmasının yanı sıra kültür alışverişinin de artmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

“Autentico Italiano” projesinin tanıtım toplantısında MSA ve ALMA adına konuşma yapan yetkililer, 2016-2017 MSA workshoplarında İtalyan şeflerin öğrencilere 7’şer günlük eğitim vereceğini belirtti. İtalyan Gıda Ürünleri Haftası kapsamında ise, 1 ay boyunca İtalyan ürünlerinin tanıtımına yönelik promosyon aktiviteleri ve şarap tadımına yönelik kursların da düzenleneceğini kaydettiler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.