İstiklal'e asalet katan otel: Mr. Cas

Geçmişte, yaşayanları ve davetleri ile ünlü, Beyoğlu’nun meşhur Güney Palas’ı; aslına sadık kalınarak yeniden düzenlendi ve palasın sakinlerinden davetleri ile ünlü Mr. Cas adı ile tarih kokan bir otele dönüştü.

31/12/2019 23:40
İstiklal'e asalet katan otel: Mr. Cas

Beyoğlu’nun geçmişten gelen tarihi dokusuna küçük bir dokunuşla yeni bir soluk geldi. Geçmişte,  yaşayanları ve davetleri ile ünlü, Beyoğlu’nun meşhur Güney Palas’ı; aslına sadık kalınarak yeniden düzenlendi ve palasın sakinlerinden davetleri ile ünlü Mr. Cas adı ile tarih kokan bir otele dönüştü.

Konforu, tarihi dokusu ve içeri girdiğiniz anda hissettiğiniz İstiklal Caddesi’nin şık ruhu ile sizi bir anda içine çeken Mr. CAS Hotels, görülmeye değer alanları ile bir otelden çok daha fazlasını sunuyor. Geçmişteki kiracıları ile adından söz ettiren Güney Palas; Mr. CAS Hotels olarak eski sakinlerinin anısına, içinde yer alan Şapkacı Emilio köşesi ve yine eski kiracılardan modacı Yıldırım Mayruk katı ile adeta bir müze gibi size o ruhu yaşatıyor.

Birbirinden farklı, özenle dekore edilmiş 33 farklı odası, yastık menüsü, “Lokum İstanbul”  imzalı banyo ürünleri, toplantı odası,  business centerı ve tarihi yarımadaya yukardan bakan lounge barı ile Mr. CAS Hotels şehirden soluklanmak için kaçmayı planlayan ama bir türlü uzaklaşamayanların öncelikli tercihi olarak hizmet veriyor.

Eylül 2016’da hizmete açılan, personel kıyafetlerinden odalardaki tablolara kadar Yıldırım Mayruk imzası taşıyan, özenle dekore edilmiş Mr. CAS Hotels; aynı zamanda lounge barındaki etkinlikleri ile de Beyoğlu’nun ve Güney Palas’ın davetlerine adeta yeniden hayat veriyor. Hafta sonları canlı müzik eşliğinde keyifli bir akşam geçirirken, hafta içi öğlen ve sabah kahvaltıları ile de iddialı mutfağını zevkli misafirlerinin beğenisine sunuyor.

Güney Palas’ın Hikayesi

1900 yılı Aralık ayında inşa edilen Güney Palas,  Sait Paşa tarafından satın alındı. 25 Mayıs 1905’de Ali Namık Efendi satın aldı ve 2 Mart 1933 yılında Yüksek Mühendis Ragıp Devres’e sattı. O tarihten itibaren Güney Palas, çok önemli şahsiyetlere ev sahipliği yaptı. Modacılar, şairler, yazarlar, sinemacılardan oluşan kiracılar kadar; orada verilen davetlerle de çok konuşuluyordu.

Davetleri veren en önemli şahsiyetlerden biri olan gizemli bir beyin, davetlerine katılmak İstanbul hanımefendileri ve beyefendileri için bir ayrıcalık göstergesiydi. Adının Mr. Cas olduğu tahmin edilen, davetin her detayı ile bizzat ilgilenen; ikramlar ve müzik kadar şıklığı ile de geniş bir vizyonu olduğunu kanıtlayan Mr. Cas’ın davetleri için aylar öncesinden hazırlanılırdı.

Sonraki kiracıları Şapkacı Emilio ve Türkiye’nin moda duayeni Yıldırım Mayruk nedeniyle Terziler Apartmanı diye de anılan Güney Palas; şimdi o ruhu yaşamak isteyenleri Mr. Cas vizyonuyla ağırlıyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.