İşte Türkler'in tatile çıkma sebebi

Tatil, duygusal çağrışımları yüksek bir kavram; örtüşen kavramlar ise, daha çok bireysel hazlar. Tatilbudur'un Türkiye’den 1600 kişi ile gerçekleştirdiği, değişen tatil algısı ve satın alma biçimlerini ortaya koyan tatil araştırması yeni nesil tatil anlayışını bizlere özetliyor.

31/12/2019 23:40
İşte Türkler'in tatile çıkma sebebi

Araştırmaya katılanlara tatil ifadesinin çağrıştırdığı duygu sorulduğunda yüzde 32,4’lük kesim tatili mutluluk olarak tanımlarken; yüzde 22,2 huzur, yüzde 19,4 kendini keşfetmek ya da kendini dinlemek, yüzde 17,6 özgürlük, yüzde 4,6 uyarıcılardan uzaklaşmak olarak anlamlandırıyor. Tatili dinlenmek olarak algılayanlar ise yalnızca yüzde 1,5’lik dilimi oluşturuyor. Bu da bizlere sanılanın aksine artık tatil eşittir dinlenmek tanımının çok gerilerde kaldığını gösteriyor.

Yeni yaşam biçimleri ve değişen trendlersonucu gelişen daha kısa ve sık aralıklarla tatil yapma alışkanlığı, tatil satın almada da belirleyici bir rol oynuyor. Bu durum yeni nesil tatilcilerin tatil satın almada çoğunluklaonline satış kanallarını tercih etmesine neden oluyor. Online Tatil SitelerindeÖnce Fiyata Bakılıyor Araştırmaya göre internet kullanıcılarının yüzde 40’ı tatil planları için araştırma yaparken birkaç farklı alternatif siteyi ziyaret ediyor.

İnternet kullanan tatilcilerin yüzde 53’ü fiyat karşılaştırmak, yüzde 61’i genel bilgi toplamak ve yüzde 37’siise son kararını vermek içininternetten yararlanıyor.Tatilbudur.com’un yaptırdığı araştırmaya katılanlardan online seyahat satın aldıkları sitelerle ilgili değerlendirme yapmaları istendiğinde; online satış kanalında, markalar arası farka inanan yüzde 8’lik kısım, temel ayrıştırıcı unsurun fiyatlar olduğunu düşünüyor. Online tatil sitelerinde belirleyici olan diğer faktörler ise şöyle sıralanıyor:

Yüzde 16,1 ile otel çeşitliliği, yüzde 14,5 ile hizmet kalitesi, yüzde 11,3 ile güvenilirlik, yüzde 11,3 ile tatil bölgeleri çeşitliliği, yüzde 3,2 ile kolay ve pratik olması, yüzde 1,6 ile ödeme koşulları ve indirimler. Değişen tatil davranışlarının ve satın alma şekillerinin ortaya koyduğu gibi onlinetatil satışında ürün/hizmet çeşitliliği, kalite, güvenilirlik ve hız gibi özellikler gün geçtikçe daha fazla önem kazanıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.