İşte devlerin 2018 Türkiye planları

Almanya, İngiltere ve Rusya’daki tur operatörlerinin peş peşe açıkladıkları 2018 yılı strateji ve programları, Türkiye’ye yönelik yeni sezon planlarını da ortaya çıkardı.

31/12/2019 23:40
İşte devlerin 2018 Türkiye planları

Alman tur operatörlerinden TUI ve Thomas Cook, 2018 Türkiye stratejilerini temkinlilik üzerine kurarken, Alman pazarının dördüncü büyüğü konumundaki FTI bünyesindeki Meeting Point, iki yıldır Türkiye’de yakaladığı büyümeyi 2018’de de sürdürecek yeni atılımlar planladı.

İngiliz tur operatörleri ise, genellikle 2018’de Türkiye’de büyümeye yönelik kapasite artırımına gitti. Bunun en iyi örneği olarak ise Jet2 Holidays 2018 için Türkiye kapasitesini ikiye katladığını açıkladı. Yenialanya'da yer alan habere göre, Türkiye’nin turizmde 2017 yılını kurtaran pazarı konumundaki Rus tur operatörleri de iki ülke arasında siyasal alanda gelişen olumlu ilişkilerden hareketle yakalanan büyümenin 2017’deki kadar olmasa da devam edeceğini öngörüyor.

‘TÜRKİYE YERİNE YUNANİSTAN’

Avrupa seyahat pazarının ikinci büyük grubu Thomas Cook, Almanya'da 2018 yaz programını açıkladı. Tüm destinasyonlarda artıda olduklarını açıklayan Thomas Cook, Almanya CEO'su Stefanie Berk, yalnızca Türkiye satışlarında ekside olduklarını belirtti. Yunanistan satışlarında yüzde 27 artıda olduklarını açıklayan Berk, yaz programını bu ülkede 22 yeni otelle genişlettiklerini bildirdi. Almanya’nın beşinci büyük tur operatörü Alltours ise Alltours’un 2018 programında Türkiye ile ilgili bir şey yok.

‘TÜRKİYE EN HIZLI BÜYÜDÜĞÜMÜZ DESTİNASYON’

Almanya'nın dördüncü büyük tur operatörü FTI ise, Almanya'dan Türkiye'ye turist gönderiminde en çok artış sağlayan firma olduklarını söyledi. FTI’nin Türkiye’de Alman pazarının lideri olduğu belirten Dietmar, grubunun 2018 Yaz Sezonu Programı’nı açıkladığı lansman toplantısında; Türkiye’ye yönelik satışların bu yıl geçtiğimiz yıla göre daha iyi bir seyir izlediğini söyledi. Bu arada FTI bünyesindeki Meeting Point International CEO’su Khaled Jouny ve FTI Group CCO’su Roula Jouny WTM Londra Fuarı’nda grubun çalışmaları hakkında bilgi verirken 2018’de Türkiye’ye özel bir program uygulamaya konulacağını dile getirdi.

‘İNGİLTERE HEDEFİNİ İKİYE KATLADI’

Jet2 Holidays, Türkiye hedefini ikiye katladı. İngiltere pazarında 40'ın üzerinde destinasyona paket tur düzenleyen Jet2Holidays Ceo'su Stephen Heapy, 2018’de İngiltere’den Türkiye'ye tatil talebinde önemli artış olmasını beklediklerini belirterek bu talebe göre 2018 yılında Türkiye'ye satılacak uçak koltuk sayısını iki katına çıkaracaklarını söyledi. Heapy "2018 yılı yaz sezonunda uçak koltuk sayısını 2017 yılına göre iki katına çıkararak 430,000 kottuk sayısını satışa çıkardık. Türkiye'de Antalya, Bodrum ve Dalaman'ı uçuş noktası olarak belirledik" dedi. 

‘RUSYA UÇAK VE UÇUŞ NOKTALARINI ARTTIRACAK’

Rusya’daki Türk kökenli tur operatörleri, Coral Pegas ve Anex, 2018 yılı için Türkiye stratejilerini pazarda 2017’de yaşandığı katlamalı  oranda olmasa da büyümenin devam edeceği üzerine kurdu.  Bu stratejiyle dayalı olarak üç tur operatörü de uçak sayılarını ve uçacaklarını noktaları artırıyor.

‘RUS AİLE STRATEJİSİ KURDU’

 2013 yılında Türkiye'ye giren Biblio Globus’un, 2018 yılı Türkiye programında destinasyondaki pozisyonunu sağlamlaştırmak, bunun içinde Türkiye'deki partneri Kilit Global ile olan iş birliğini daha da güçlendirmeyi öngörüyor.

2017 Türkiye satışlarının yeniden 2015 düzeyine ulaştığını bildiren Biblio Globus’un, Türkiye'deki stratejisini iyi bir fiyat/kalite dengesi ve Rus aileleri üzerine kurdu. Kilit Global ile 2014 yılından bu yana partner olan Biblio Globus’un 2018 stratejisinde önümüzdeki dönemde Crystal Hotels ile olan iş birliğini daha da güçlendirmeyi de öngörüyor.

‘AVRUPA ŞİRKETLERİNDE TÜRKİYE YOK’ 

Almanya’da tur operatörlerinin bu programları nedeniyle havayolu şirketlerinin de 2018 programlarında Türkiye yok. Almanya’nın önde gelen tur operatörleri ve havayolu firmaları bu hafta içerisinde yeni ürünlerini ve yeni uçuş noktalarını açıkladılar. Bu yeni ürünler ve yeni uçuş noktalarına yönelik kararlarda Türkiye’nin adı şimdilik geçmiyor.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.