İstanbul’u yeniden moda yapmalıyız

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, bu yılın en merak edilen filmlerinden biri olan Inferno’nun hikayesinin bir kısmının İstanbul’da geçmesinin Türk turizm sektörü için tanıtım fırsatı oluşturabileceğini kaydetti.

31/12/2019 23:40
İstanbul’u yeniden moda yapmalıyız

Da Vinci Şifresi ve Melekler ve Şeytanlar romanlarının da yazarı Dan Brown’ın Cehennem adlı kitabından sinemaya uyarlanan ve ünlü ABD’li oyuncu Tom Hanks’in başrolünde yer aldığı Inferno adlı film 14 Ekim’de Türkiye dahil birçok ülkede aynı anda vizyona girdi. Bu yılın en merak edilen ve en önemli filmlerinden biri olarak kabul edilen Inferno’nun hikayesinin bir kısmının İstanbul’da geçmesinin, sıkıntılı günler yaşayan Türk turizmi sektörü için önemli bir tanıtım fırsatı olabileceği beklentisi oluştu.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Inferno filminin etkisiyle İstanbul’a yabancı ziyaretçi trafiğinde artış sağlanabileceğini ifade etti. Bayındır, “Filmin İstanbul’un dolayısıyla Türkiye’nin tanıtımına sağlayacağı katkılarının yanı sıra filmde gösterilen mekanlara merak uyandıracaktır” dedi.

İstanbul’u yeniden moda yapalım

Bayındır, şöyle devam etti: “İstanbul geçtiğimiz yıla kadar dünyanın en merak edilen şehirleri arasındaydı. Maalesef ülke olarak art arta yaşadığımız olumsuzluklar turizm sektörünü de fazlasıyla olumsuz etkiledi. Bu olumsuz etkiden en büyük payı da İstanbul aldı. Bir kaç yıl öncesine kadar turistik açıdan dünyanın en moda şehirleri arasında yer alan İstanbul otellerinde bugün doluluklar maalesef yüzde 30’larda seyrediyor.

Özellikle Avrupa ülkelerinden gelişler büyük oranda düşüş gösterdi. İstanbul’a yeniden ilgi uyandırabilmek ve güvenli olduğunu vurgulayabilmek için her fırsatı kullanmamız lazım. Inferno filmi de o fırsatlardan biri olabilir.” Dan Brown’ın, Da Vinci Şifresi ve Melekler ve Şeytanlar adlı kitaplarından aynı adla uyarlanan filmler geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi uyandırmış, filmlerin çekildiği Fransa, İtalya, İskoçya gibi ülkelere ciddi düzeyde turistik talep oluşmuştu. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.