İstanbul taksicileri neden sevilmiyor?

Hiç akla gelir miydi İstanbul takscilerinin rakip bir firmayı protesto edecekleri. Çünkü İstanbul takscisi toktur, gideceği yeri kendisi seçer, yağmurda müşteri almaz, en güçlü devlet adamından bile daha forsludur işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde bu alemin kralıdır…

31/12/2019 23:40
İstanbul taksicileri neden sevilmiyor?

Ama ne olduysa İstanbul taksicileri gelişen teknolojiye tepki gösterir oldu. Kendilerinin işlerini kolaylaştıracak yatırım alan taksi uygulamalarına rağmen ne oldu da eylem yaptılar. Bu kocaman deryada bütün taksi şöförleri mi kötü hepsi mi antipatik hayır tabi ki ama toplayıp çıkartma yaptığınızda sonuç çoğunlukla antipatik zorunlu olarak tercih edilen bir hizmet oluyor.

Şimdi ise über gibi uygulamalar yüzünden baya dertliler. Çünkü ekmek paralarına müdahale edildiği haksızlık yapıldığını düşünüyorlar. Ama diğer taraftan da İstanbullular alternatifsiz olduğunu düşündükleri için çok şımaran taksicilere alternatif uygulamalardan gayet memnun. Gelin bu memnuniyetin sebebi olan şımarık taksici hareketlerine bakalım.

Kısa mesafe almam

Paşam mesafe beğenmiyor, tribe giriyor elli tane laf ediyor, müşteri ne yapsın senin için gideceği yerden daha uzağa mı gitsin.

Beni o trafiğe sokma

O zaman bisiklet kullanacaksın taksici kardeş.

Ben karşının taksisiyim

hmmm…

Üşüdüysen ön koltuğa otur (tek binen kızlara)

Bu model hala var bitmiyor, bunu diyen rahatsız insanlar şikayet edildikçe neden bir şey olmuyor ?

Tam taksiyi verme saatim

Evet abim yol üstünde birini alacak illa yoksa ters yöne giderse işi bırakma saati uzar mahvolur ölür biter…

Para üstü vermem

Devamlı kendilerine göre yuvarlarlar. 10.47 tutan para 11 olarak alınır. 50 kuruş olmaz devamlı yuvarlarlar. hakkını helal et der yok sen 10 tl al sen helal dersin etmez sinirlenir arabadan kovar.

1 hafta boyunca beni eleştiren müşteriyi gerekirse bekler durağa kaçırırım

İsmini vermek istemediğimiz bir uygulamanın iş ortaklarından bir şöför kendisini eleştiren müşteriyi 1 hafta sokağın başında bekliyor ve yeni çağrıda gidip bu müşterileri alıyor. Arabasında alıkoyup dövmek için durağa kaçırıyor. Yahu ruh hastaları siz eleştirilemez misiniz ?

Yaya geçidini kapatırım

Işıkta bekliyorsunuz bu vatandaş gelir tam önünüze durur, tüm yaya geçidini kapatır sizin karşıya geçmeniz umrunda değildir.

Kralını da kuralını da tanımam

Direksiyon başında gerekirse canavar olurum kimseyi tanımam görmem umrumda olmaz, arabanıza değdirir sarı rengi bırakır kaçarım yakalarsanız delikanlı olmama rağmen inkar ederim.

Bu yazdıklarımız ve açıklamaları İstanbul taksicilerinin minik bir özeti. Başta dediğimiz gibi hepsi böyle değildir çok iyileri de karşımıza çıkmıştır ailemizin taksicisi de vardır ama genel bir değerlendirme yaptığımızda bu sonuçlar çıkıyor. Siz siz olun yaptığınız işlerde müşterilere her zaman saygılı olun gün gelir teknolojiyle bir uygulama gelir tüm elinizdekini götürür. (Kopipeyst)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.