İstanbul otellerini bekleyen büyük tehlike ne?

Turistlerin tercih ettiği bölgelerin başında gelen Fatih'teki otellerin birçoğunda yangın merdivenlerinin ya kilitli ya da belirtilen standartlara uygun olmadığı gözlendi.

31/12/2019 23:40
İstanbul otellerini bekleyen büyük tehlike ne?

Fatih Kumkapı'da geçen ay bir otelde çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetmişti. Yangının ardından yapılan incelemelerde oteldeki korkunç ihmal tespit edilmiş, otelde can pazarı yaşandığı sırada yangın merdivenlerinin kilitli olduğu ortaya çıkmıştı. Sabah Gazetesi, İstanbul'da turizm merkezi konumunda bulunan Fatih'teki otelleri gezdi. Turistlerin tercih ettiği bölgelerin başında gelen Fatih'teki otellerin birçoğunda yangın merdivenlerinin ya kilitli ya da belirtilen standartlara uygun olmadığı gözlendi.

Yangın merdivenlerindeki asma kilitlerin olası bir tehlike durumunda otelden çıkışı imkansız hale getirdiği tespit edildi. Kilitli olmayan yangın merdivenleri de ya başka bir binanın balkon girişine ya da herhangi bir restoranın çatısına çıkıyor. Birçok yangın merdiveninde klimalar ya da kullanılmayan eşyalar bulunuyor. Otel sahipleri ise hırsızlardan kurtulmak için yangın merdivenlerine vurdukları kilitlerin herhangi bir yangın durumunda hemen kırılacağını iddia ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi başkanlığı yetkilileri ise, "Yangın merdivenlerindeki her çıkış açıkça görünecek şekilde yapılmalı. Yangın merdivenleri kesinlikle kilitlenmemeli" diyerek otel sahiplerini uyarıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.